skip to Main Content

Net zo makkelijk als het versturen van een e-mail

Samenwerking IPEX en Aangetekend in België

Het is een cliché, maar de digitalisering gaat steeds sneller.  Je boekt je reis waarschijnlijk online. Houdt de actualiteit en ontwikkelingen bij via één van de vele nieuwssites.  Hebt contact met je collega’s via WhatsApp en Microsoft Teams. Verstuurt facturen in pdf via de e-mail en doet je bankzaken (deels) via je smartphone. We kunnen er niet meer omheen. Het is heel gewoon geworden.

Documenten met belangrijkere inhoud

Maar bij het versturen van documenten met een belangrijkere inhoud, zijn we voorzichtiger. Waarom voelt het alsof we bij het ondertekenen van een contract of het versturen van een prolongatie- of stuitingsbrief dat digitaal ineens moeilijk en ingewikkeld is. Dat komt door de talloze normeringen, verordeningen en wettelijke regels. Uiteraard moet én wil je ook voldoen aan alle juridische – en veiligheidsmaatregelen. Maar als dagelijkse gebruiker moet het digitaal versturen van deze documenten, zoals bijvoorbeeld een 2e aanmaning, stuitingsbrief of contract, wel gebruiksvriendelijk zijn.

Bewijslast, ontvangsttheorie en rechtsgeldigheid

Bij het versturen van een document met een belangrijkere inhoud, heb je vast vragen over de juridische zekerheid. Hoe is de identiteit van de ontvanger en authenticiteit van het document aan te tonen? In juridische termen spreekt men dan over de ontvangsttheorie. En hoe is de rechtsgeldigheid bij het digitaal ondertekenen van een contract geregeld? Hoe weet je zeker dat de juiste persoon de overeenkomst bekrachtigt? In de digitale wereld zijn dit terechte vragen en klinkt het erg ingewikkeld.

Voordelen van digitale communicatie

De meeste mensen zijn bekend geraakt met de digitale communicatie. Ze vinden het makkelijk en hebben hier zelfs een duidelijke voorkeur voor. De verzender speelt hier graag op in. Niet alleen uit het oogpunt van klantvriendelijkheid, maar ook de snelheid van verzenden, de opvolging en het kosten-, milieuaspect zien zij als voordelen. Cijfers van het CBS tonen dan ook aan dat minder dan 20% van de bedrijven in Nederland vandaag de dag nog via de traditionele manier hun documenten op papier via de post verzenden.

Privacywetgeving en mogelijke schade voor uw organisatie

En dan is er ook nog een privacywetgeving, waarbij persoonlijke gegevens beschermd moeten worden. Het niet hebben én bewaken van de juiste processen die een datalek voorkomen, kan grote schade voor je organisatie tot gevolg hebben. Niet alleen in financiële zin door een geldelijke boete, maar ook in het imago door slechte publiciteit. De oplossing is gelukkig makkelijk te gebruiken.

Belangrijkheid van Secure Communication neemt fors toe

Niet geheel verrassend blijkt dan ook uit onafhankelijk onderzoek van Mordor Intelligence dat de omzet in de “Global Messaging Security Market” in de komende vijf jaar zal verviervoudigen. Deze studie toont aan dat de belangrijkheid van de veiligheid van deze zogenaamde “secure communicatie”, voor documenten die ertoe doen, enorm toeneemt. Hierbij kun je denken aan o.a. aangetekende zendingen, communicatie waarbij de data goed beschermd moet worden, een document ondertekend wordt en de identiteit van de partijen vastgelegd moeten worden.

eIDAS

Aangetekend B.V. is het enige Nederlandse bedrijf dat de Europees gekwalificeerde vertrouwensdienst voor ERDS (Electronic Registered Delivery Service - dienst voor elektronisch aangetekende bezorging) levert. Met de inzet van Aangetekend Mailen wordt de inhoud van het document geborgd, is absoluut duidelijk wie de afzender is en wie de ontvanger en wordt elke fase van het verzend- en ontvangstproces vastgelegd. Bij de gekwalificeerde versie wordt de authenticiteit van zowel de verzender als de ontvanger zorgvuldig gecontroleerd.

QTSP Aangetekend

Als gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener (Qualified Trust Service Provider) heeft Aangetekend B.V. met de diensten Aangetekend Mailen en Aangetekend Mailen Plus in ieder Europees land dezelfde status als lokale postbedrijven.

Meer regels hoeft niet altijd ingewikkelder te zijn

Gelukkig hoeft dit niet ingewikkeld te zijn en kan het wel makkelijk. Zo hebben de Europese Commissie en lokale beleidsmakers hier duidelijke verordeningen en regelingen voor opgesteld. Uiteraard moeten providers van dit soort oplossingen gecertificeerd zijn en voldoen aan de hoogste normen.

Gekwalificeerde dienstverlener

Aangetekend BV uit Utrecht is de enige volledig Nederlandse provider die eIDAS is gekwalificeerd en beschikt over de juiste Europese certificeringen. Met het ontwikkelen van diensten als Beveiligd Mailen, Aangetekend Mailen, Digitaal Ondertekenen en Large File Transfer kunt u vanuit uw Outlook (365) of direct vanuit uw business systeem, eenvoudig belangrijke documenten verzenden. Dit is net zo makkelijk als het verzenden van een gewone e-mail. Op de achtergrond wordt elke e-mail beveiligd en als het nodig is rechtsgeldig verzonden. Daarnaast zijn er diverse koppelingen mogelijk met externe diensten om te kunnen identificeren, direct te kunnen betalen en zijn er integraties met diverse business systemen.

Verstuur uw belangrijke documenten net zo makkelijk als een email

Ontdek hoe makkelijk het is om digitaal, beveiligd en rechtsgeldig documenten te versturen. Vraag onze brochure op, download onze white paper hieronder of vraag om een demo van een van onze experts.

Whitepaper: Veilig mailen, maar dan makkelijk

8 minuten van je tijd goed besteed.

Nog nooit was het zo gemakkelijk menselijke fouten te voorkomen in digitale communicatie. Vul je e-mailadres in om de productsheet te ontvangen op onze veilige manier.

  Nieuwsbrief

  Ik wil graag per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen van Aangetekend Mailen met daarin nieuwtjes, tips en informatie over onze dienst. Klik hier voor meer informatie over onze privacy- en cookieverklaring.

  Directe koppeling met de meest voorkomende Creditmanagement software

  Nieuws en belangrijke artikelen

  Lees ook de overige blogs en klantverhalen >>

  Aangetekend Mailen, werkt voor Credit Managers

  Webinars

  Door de hoge inflatie kunnen klanten steeds moeilijker betalen. Oplopende betaaltermijnen en achterstallige betalingen zijn het gevolg. Op dinsdag 27…

  read more

  Net zo makkelijk als het versturen van een e-mail

  Blog

  Het is een cliché, maar de digitalisering gaat steeds sneller.  Je boekt je reis waarschijnlijk online. Houdt de actualiteit en…

  read more

  Vacature Javascript Master

  Vacatures

  Vacature Javascript Developer.  Wil jij een belangrijke rol binnen onze missie om de digitale postbode van Europa te worden? Wij…

  read more

  Programma NSR

  Media

  North Sea Regatta De North Sea Regatta is het grootste zeilevenement langs de Nederlandse Noordzeekust en dit jaar is er…

  read more

  Vacature New Business Sales

  Vacatures

  Vacature New Business Sales. Als New Business Sales zal jij een belangrijke rol spelen in onze missie om de Digitale…

  read more
  Back To Top