skip to Main Content

Terugblik op een flexibel en succesvol jaar

Terugblik op een flexibel en succesvol jaar

Werd 2020 vooral getekend door onrust, zorgen en een gemis aan sociaal contact, in 2021 bleek maar weer hoe flexibel wij mensen zijn. Thuiswerken? Daar draaien we ons hand niet meer voor om, zeker niet nu blijkt hoe gemakkelijk het is om – ongeacht tijd en locatie –belangrijke documenten te versturen en te laten ondertekenen. In deze blog blikt Philip Voogt terug op een jaar dat in het teken stond van de volgende stap in digitalisering.

Januari

Sinds begin van 2021 wordt de aangetekende elektronische zending – de aangetekende e-mail – op de Wikipedia-pagina over aangetekende zending eindelijk in één adem genoemd met de ‘normale’ aangetekende zending. Daarnaast begonnen we het jaar mooi met een samenwerking met Twikey, de aanbieder van het meest complete betaalplatform van Nederland en dé fintech-oplossing voor betaallinken en het afsluiten van SEPA-machtigingen. Dankzij deze samenwerking zijn wij in staat om het hele order-to-cashproces op een rechtsgeldige manier te automatiseren op een rechtsgeldige manier. Klanten die bijvoorbeeld onder de Wet Financieel Toezicht vallen, voldoen op die manier op de juiste manier aan de KYC en verkorten aanzienlijk de doorlooptijd bij de onboarding van nieuwe klanten.

Februari

In februari tilden we de gebruikerservaring van Aangetekend Mailen naar een nóg hoger niveau. Met succes hebben wij een nieuwe look & feel geïmplementeerd, die volledig aansluit bij de huidige internetstandaarden. Voor zowel de klant als de ontvanger is het gebruiken van een Aangetekende Mail nu nog logischer geworden.

Maart

Aan het eind van de winter introduceerden we de stuksoplossing van Aangetekend Mailen voor de consument en de klein zakelijke markt. Inmiddels zien we dat ook deze oplossing een groot succes is, zowel bij de particulier als bij eenpitters. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vijf minuten voor het verstrijken van een opzegtermijn nog de huur op te zeggen, maar we horen ook geruchten dat elke maand wel een paar samenlevingscontracten per Aangetekende Mail worden ontbonden. Het kan nu allemaal. Zelfs Quote pikte de introductie van deze Click & Send-oplossing op.

Ga jij nog naar het postkantoor? Probeer dan nu zelf eens hoe eenvoudig het versturen van een aangetekende mail is.

April

In april vierden we ons kristallen jubileum. Begonnen Wouter van den Brink en ik tien jaar geleden als twee roependen in de woestijn, inmiddels zijn wij één van de acht Nederlandse EU Qualified Trust Service-providers en de enige op het gebied van qERDS. ofwel een gekwalificeerde digitale elektronische zending. Met een mooi team van collega’s en partners bedienen wij dagelijks vele klanten in Europa. En daar zijn we best een beetje trots op.

Mei

Door de groei die wij doormaken, mede dankzij de versnelde adoptie door de markt, hebben wij ons team verder kunnen uitbreiden. Zo zetten we ons eigen productie- en beheerteam op de kaart en hebben we Custom Succes Manager Wesley Verheul, new business manager Tjeerd van Zijl en software-engineer Chris Ballieux mogen verwelkomen.

Juni

Juni was een bijzondere maand: we slaagden cum laude voor onze eIDAS her-audit! Een mooi moment, nu in onze digitale maatschappij steeds meer blijkt hoe veel behoefte er is aan vertrouwensdiensten die voldoen de eIDAS-verordening.

Juli

In juli schreven we een waardevol whitepaper over de elf voordelen van digitaal versus papier bij het incassotraject. Door over te stappen van papier naar digitale middelen worden je processen niet alleen sneller, inzichtelijker en klantvriendelijker, je houdt ook nog eens grip op je openstaande facturen. Van diverse creditmanagers en landelijke gerechtsdeurwaarders krijgen wij te horen dat de inzet van een Aangetekende Mail ook zorgt voor een hogere betaalconversie.

Augustus

In augustus werd de bankapp KBC Mobile – inclusief de mogelijkheid om een Aangetekende Mail te versturen – uitgeroepen tot de beste bankap ter wereld! Een mooi voorbeeld van hoe een grootbank meedenkt met haar klanten. We willen tenslotte allemaal weleens een abonnement willen opzeggen of iets van dien aard.

September

Sinds september is Aangetekend Mailen ook in de Microsoft Store te vinden. Dat maakt het mogelijk om als organisatie zelfs zonder enige technische kennis met Aangetekend Mailen aan de slag te gaan. En voor klanten die een eigen Aangetekend Mailen-omgeving hebben, is het nu ook mogelijk om rechtstreeks vanuit het dashboard een aangetekende mail te versturen vanuit een optimaal beveiligde mailomgeving. Aan de ontvangende kant heeft de ontvanger vanaf nu de optie om de inhoud van de mail met één druk op de knop via een mailviewer te bekijken.
Ook introduceerden we Beveiligd Mailen. Hiermee speelden we in op de behoefte om een versie te ontwikkelen waarbij de juridische schil komt te vervallen, maar waar wij conform de hoogste eisen – zoals je van ons gewend bent – zorgdragen voor een beveiligde aflevering van de te verzenden gegevens. Met name in de zorg en het overheidsdomein zien wij deze behoefte groeien.

Oktober

Afgelopen najaar stond de wereld van de rechtspraak op de kop toen werd aangekondigd dat de fax zou gaan verdwijnen. Gelukkig is Aangetekend Mailen beduidend meer dan alleen hét rechtsgeldige alternatief om het gat op te vullen dat de verdwijnende fax zeer binnenkort gaat achterlaten.
Ook waren we in oktober eindelijk weer eens op een fysiek evenement te vinden: de Credit Expo.

November

Precies vijf jaar nadat IPEX S.A. en Aangetekend B.V. het tijd vonden om Aangetekend Mailen op de Belgische markt aan de man te brengen, werd IPEX in november eindelijk officieel als qualified Trust Service Provider opgenomen op de EU Trust List. Met name in de Belgische markt is die kwalificatie belangrijk als het gaat over het vervangen van de aangetekende post. In België is het aangetekend versturen vaker een verplichting dan in Nederland.

December

In de laatste maand van 2021 waren we met het hele team met man en macht aan het werk om alle advocatenkantoren, deurwaarders en andere partijen die met de Rechtspraak communiceren, te onboarden. Als de fax per 1 februari verdwijnt, willen veel kantoren hier terdege op voorbereid zijn. Samen met onze partners in de advocatuur – BaseNet, BaliePlus, Netlaw, ICT Concept en Collenda – ondersteunen wij deze partijen zo goed mogelijk.

Op naar een enerverend 2022

Ondanks – of misschien wel dankzij – alle maatregelen was 2021 voor ons een enerverend jaar. We zijn trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt en kijken ernaar uit om van 2022 ook weer een succesvol jaar te maken, samen met onze klanten, partners en collega’s. Ben je benieuwd wat onze digitale postbodes voor jouw organisatie kunnen betekenen? Benieuwd naar Beveiligd Mailen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met je mee.

Download onze brochure

 

Samenwerking IPEX en Aangetekend in België
Samenwerking IPEX en Aangetekend in België

IPEX veroverde eind jaren 80 de Belgische markt met printoplossingen.…

Vijf redenen om Aangetekend Mailen in automotive
Vijf redenen om Aangetekend Mailen in te zetten binnen de Automotive-branche

De automotive-sector kent de nodige uitdagingen. Niet alleen is er…

Zo voldoe je eenvoudig aan de zorgplicht
Zo voldoe je eenvoudig aan de zorgplicht

Financiële ondernemingen zoals banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, bemiddelaars en financieel adviseurs,…

‘Een oplossing die past bij de bank van de toekomst’
‘Een oplossing die past bij de bank van de toekomst’

Als coöperatief directeur van de Rabobank en lid van de…

Vijf redenen waarom Aangetekend Mailen een goed idee is
Vijf redenen waarom Aangetekend Mailen een goed idee is

Met Aangetekend Mailen kun je documenten beveiligd en rechtsgeldig verzenden.…

De volgende stap in digitalisering van je advocatenkantoor?
De volgende stap in digitalisering van je advocatenkantoor? Zo doe je dat

Tot voor kort ontving de Rechtspraak maandelijks nog zo'n 30.000…

Legal tech Map
Aangetekend Mailen onderdeel van de Dutch Legal Tech map

De Nederlandse Legal Tech Map is een soort routekaart die…

Terugblik op een flexibel en succesvol jaar
Terugblik op een flexibel en succesvol jaar

Werd 2020 vooral getekend door onrust, zorgen en een gemis…

En de fax? Die werkt niet meer
En de fax? Die werkt niet meer…

Ooit was de fax het toonbeeld van vernuft, maar na…

Maak kennis met… Tjeerd van Zijl, onze New Business Manager
Maak kennis met… Tjeerd van Zijl, onze New Business Manager

Eind april is Tjeerd van Zijl van start gegaan als…

ckv
‘Ik ben groot voorstander van technologie, maar er gaat niets boven een informele babbel met een biertje’

CKV Bank is niet alleen een Belgische hypotheekbank, spaarbank en…

Fax rechtspraak
Veilig mailen met de Rechtspraak? Maak gebruik van Aangetekend Mailen

Aangetekend Mailen vult gat op dat verdwijnende fax achterlaat KPN…

Zo krijg je meer grip op je openstaande facturen
Zo krijg je meer grip op je openstaande facturen

Als creditmanager wil je kredietrisico’s zo veel mogelijk beperken en…

Aangetekend Mailen elke keer weer een beetje gemakkelijker
Aangetekend Mailen elke keer weer een beetje gemakkelijker

Ons team zit niet stil. Ook nu staan er een…

Doorlooptijd van je dossiers verkorten? Zo doe je dat!
Doorlooptijd van je dossiers verkorten? Zo doe je dat!

We schreven al eerder over waarom de overstap van papier…

Documenten digitaal ondertekenen. Is dat wel rechtsgeldig?

Uit onderzoek door organisatieadviesbureau McKinsey blijkt dat de uitbraak van…

Back To Top
Zoeken