skip to Main Content

Advocatuur

Van het kleine advocatenkantoor tot de toonaangevende kantoren die Nederland rijk zijn. Allen hebben zij te maken met de uitdaging om beveiligd en rechtsgeldig bedrijfsdocumenten te versturen. Intern lukt dit aardig. Maar wat als er dossiers naar de klant gestuurd moeten worden?

Wordt dan de traditionele postkamer aan het werk gezet?

Het versturen en het krijgen van terugkoppeling duurt gemiddeld 17 dagen. Na het afleveren van het dossier bij een Postbedrijf is er geen inzicht meer waar het dossier zich begeeft. Daarnaast is de beveiliging in de fietstas hooguit discutabel te noemen. Als klap op de vuurpijl is daar nog de handtekening. Het bewijs van ontvangst. Nog nooit is het iemand gelukt om zijn handtekening op het elektronische kastje van de postbode succesvol neer te zetten. Aangetekend Mailen gelooft dat dit inefficiënt, onveilig en milieuvervuilend is.

“Altijd en overal ter wereld kan een Aangetekende Mail verstuurd worden”

Daarom is de dienst ontwikkeld waar gebruikers altijd en overal ter wereld een Aangetekende Mail kan versturen. Zo zijn werkdagen, weekeindes en locatie geen belemmering meer om de ontvanger te bereiken. Na het klikken op de “verzendknop” staat er een notificatiemail binnen 1 minuut in de mailbox van de ontvanger. Er is voldaan aan de ontvangsttheorie.

Hoe doet aangetekend mailen dit?

Aangetekend Mailen registreert wie, wat, met wie en wanneer correspondeert.
Zodra de verzender een e-mail aangetekend verstuurt, gaat er vanaf een beveiligde server een e-mail naar de geadresseerde waarin wordt aangekondigd dat er een poststuk voor hem klaarstaat. De ontvanger kan deze weigeren of accepteren, dat is een van de juridische eisen aan aangetekende post. Er wordt voldaan aan alle juridische eisen. Dat hele proces gebeurt volledig automatisch.

Beveiliging

Aangetekend mailen ondergaat periodieke audits en voldoet aan strenge eisen van de Europese Unie. Mocht je hier meer over willen lezen? Dat kan hier!

Jurisprudentie

Aangetekend Mailen is al een aantal keer als expert in de arena die je een rechtbank noemt opgeroepen. Dit is hier te lezen.

Mocht dit jou nog niet overtuigd hebben?

Neem contact op met een van onze AMbassadeurs

Klantcase ARAG

ARAG
“Voor juristen is het natuurlijk heel belangrijk
geen beroepsfouten te maken. Gelukkig is er
inmiddels ook jurisprudentie: ook rechters accepteren
Aangetekend Mailen als rechtsgeldige manier
van post versturen.” Aldus Saida Hamdioui-el Hajaji, teamleider afd. vastgoed.

Klantcase Van Wolfsadvocaten

Wolfsadvocaten
”Digitaal werken wordt steeds belangrijker,
ook in de advocatuur. Zeker sinds wij
met Basenet werken zijn wij volledig digitaal.

Aangetekend mailen is daarop een goede aanvulling.”
Aldus Nicole Smeets

Meer weten?

    Zij maken ook gebruik van de Digitale Postbode

    Back To Top
    ×Close search
    Zoeken