‘Het werkt efficiënt, eenvoudig en het bespaart ons simpelweg tijd’

Vogelaar Bosch Spijer Advocaten biedt een breed spectrum aan juridische diensten. Het kantoor met een algemene procespraktijk focust op arbeidsrecht, personen- en familierecht, tuinbouwgerelateerde zaken en letselschade, waaronder overlijdensschade. mr. E.W. (Edwin) Bosch is advocaat letsel- en overlijdensschade. In deze blog vertelt hij waarom Vogelaar Bosch Spijer Advocaten heeft gekozen voor een vast abonnement op Aangetekend Mailen binnen het BaseNet-platform.

Direct communiceren met de Rechtspraak vanuit BaseNet

Voorheen communiceerden we met de Rechtspraak via een applicatie die niet in BaseNet was geïntegreerd. Dat betekende dat we telkens extra stappen moesten ondernemen: documenten apart opslaan, dan de andere applicatie opstarten om vanuit daar de documenten weer te uploaden en te versturen. Eerlijk gezegd was dat best een gedoe. Toen Aangetekend Mailen beschikbaar kwam binnen BaseNet zijn we dat direct gaan gebruiken. Zo kunnen we alle informatie rechtstreeks vanuit de BaseNet-omgeving versturen, beveiligd en rechtsgeldig. Dat werkt een stuk efficiënter en eenvoudiger. Het bespaart ons simpelweg tijd.

Pay-per-use-oplossing van Aangetekend Mailen

Initieel hebben we gekozen voor de pay-per-use-oplossing van Aangetekend Mailen. Bij deze optie betaal je een vast bedrag per verzonden item. Dat was voor ons een ideale manier om Aangetekend Mailen eens uit te proberen, een stuk laagdrempeliger dan meteen een abonnement nemen. In deze beginfase hebben we het vooral ingezet voor communicatie met andere partijen dan de Rechtspraak. Het werkte prima, de integratie met BaseNet functioneerde soepel en het zorgde voor een flinkeefficiëntieslag. Daarom hebben we nu gekozen voor een vast abonnement. Voor incidenteel gebruik, als vervanger voor het versturen van de traditionele aangetekende brief, is zo’n pay-per-use-oplossing ideaal. Maar als je op dagelijkse basis communiceert met de Rechtspraak, is een abonnementsmodel een stuk praktischer.

Aangetekend Mailen voor communicatie met de rechtspraak

We zetten Aangetekend Mailen tegenwoordig dagelijks in voor onze communicatie met de Rechtspraak. Voor het contact met cliënten houden we het meestal bij de ‘normale’ manier van mailen. Maar als het aankomt op het versturen van bepaalde documenten, dan eist de Rechtspraak dat dit gebeurt via een beveiligde aanbieder, en dat is Aangetekend Mailen. Dus ja, alles wat digitaal naar de rechtbanken verstuurd moet worden, gaat via deze beveiligde en rechtsgeldige route.

Meer weten?

Wil je ook efficiënter communiceren met de Rechtspraak? Met Aangetekend Mailen via BaseNet wordt dit een fluitje van een cent. Ontdek hoe je met slechts een paar klikken rechtsgeldig en beveiligd documenten kunt versturen, zonder het gedoe van de traditionele aangetekende post. Kies voor gemak, kies voor zekerheid en activeer Aangetekend Mailen in BaseNet.

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top