Team
Aangetekend

Aangetekend BV is opgericht in 2012 door Philip Voogt en Wouter van den Brink.  Het team van Aangetekend Mailen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enthousiaste club mensen. Als je contact met ons opneemt, dan zal een van ons je graag verder helpen. Daarom stellen we ons even voor.

Oprichters Aangetekend

Geschiedenis Aangetekend B.V.

Het begon allemaal met Aangetekend Bellen. Philip Voogt en Wouter van den Brink begonnen in 2011 met de dienst Aangetekend Bellen, waarmee een mondelinge overeenkomst ook daadwerkelijk een rechtsgeldige overeenkomst was. Philip kwam op dit idee na een probleem te hebben gehad met telefonische toezeggingen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die later weer werden ontkracht. Gek genoeg bleek er in de wereld nog geen juridisch bindende opnamemogelijkheid te zijn. Wouter en Philip pakten de handschoen op. Al snel bleek er – nog – meer behoefte aan een mogelijkheid om correspondentie beveiligd en rechtsgeldig te kunnen verzenden. Aangetekend B.V. was geboren.

Meer dan vervanging van aangetekende post

Aangetekend B.V. biedt meer dan alleen een digitale vervanging van aangetekende post. Ruim 85 procent van de mails die organisaties versturen via Aangetekend Mailen, vervangen reguliere poststukken die voorheen niet als aangetekende poststukken werden verstuurd. Elke dag gaan er in organisaties talloze documenten de deur uit, die niet altijd per se officieel ondertekend moeten worden, maar waarvan niemand wil dat ze in een fietstas eindigen die onbeschermd tegen een willekeurige lantaarnpaal of boom wordt geparkeerd. Dan hebben we het nog niet gehad over de privacygevoelige informatie die nu vaak via ‘normale’ e-mail wordt verstuurd.

Confido.

Confido is een groep bedrijven die elk gespecialiseerd zijn in digitale vertrouwensdiensten. Het doel van Confido is om zakelijke klanten een reeks vertrouwensdiensten aan te bieden onder één betrouwbaar merk. Klanten vinden de diensten die ze nodig hebben onder één dak.

Confido is eind 2021 opgericht en heeft in 2022 de eerste twee bedrijven aangekocht. Confido heeft de ambitie om een van de leidende aanbieders van digitale vertrouwensdiensten in de EU te worden door haar platform uit te breiden van bedrijven die hun diensten in heel Europa aanbieden. Het wordt in deze buy-and-build ambitie ondersteund door een participatiemaatschappij die volledig in handen is van een Nederlandse investeerder.

Aangetekend is een van de bedrijven in de Confido groep.

Oprichters Aangetekend

Digitalisering

Het is een cliché, maar de digitalisering gaat steeds sneller. Reizen worden online geboekt, de actualiteit en ontwikkelingen worden bijgehouden via één van de vele nieuwssites, contact met collega’s gaat via WhatsApp en Microsoft Teams, facturen worden verzonden in pdf via de e-mail en bankzaken gaan via smartphone en/of internet bankieren. We kunnen er niet meer omheen. Het is heel gewoon geworden. Maar bij het versturen van documenten met een belangrijkere inhoud, zijn we voorzichtiger. Waarom voelt het alsof we bij het ondertekenen van een contract of het versturen van een prolongatie- of stuitingsbrief dat digitaal ineens moeilijk en ingewikkeld is. Dat komt door de talloze normeringen, verordeningen en wettelijke regels. Uiteraard moet én wilt u ook voldoen aan alle juridische – en veiligheidsmaatregelen. Maar als dagelijkse gebruiker moet het digitaal versturen van deze documenten, zoals bijvoorbeeld een 2e aanmaning, stuitingsbrief of contract, wel gebruiksvriendelijk zijn.

Meer regels hoeft niet altijd ingewikkelder te zijn

Gelukkig hoeft dit niet ingewikkeld te zijn. De Europese Commissie en lokale beleidsmakers hebben hier duidelijke verordeningen en regelingen voor opgesteld. Uiteraard moeten providers van dit soort oplossingen gecertificeerd zijn en voldoen aan de hoogste normen. De belangrijkste certificering op dit gebied is de Europese verordening eIDAS. Voor de 5 verschillende domeinen

  1. elektronische handtekening
  2. elektronische zegel
  3. elektronische tijdstempel
  4. elektronische aangetekende bezorging
  5. authenticatie van websites

zijn de regels bepaald waar leveranciers aan moeten voldoen voor 3 verschillende betrouwbaarheidsniveau. Aangetekend BV is de enige Nederlandse eIDAS vertrouwensdienst die zich richt op het bieden van diensten voor elektronische handtekeningen én elektronische aangetekende bezorging voor mail communicatie op het betrouwbaarheidsniveau substantieel en hoog. “Dit betekent oplossingen voor digitale mail communicatie, waarbij de bescherming van privacygevoelige gegevens en eventuele rechtsgeldig aantoonbaarheid belangrijk zijn.”

Gekwalificeerde dienstverlener

Aangetekend B.V. uit Utrecht is de enige volledig Nederlandse provider die eIDAS is gekwalificeerd en beschikt over de juiste Europese certificeringen. Met het ontwikkelen van diensten als Beveiligd Mailen, Aangetekend Mailen, Digitaal Ondertekenen en Large File Transfer kunt u vanuit uw Outlook (365) of direct vanuit uw business systeem, eenvoudig belangrijke documenten verzenden. Dit is net zo makkelijk als het verzenden van een gewone e-mail. Op de achtergrond wordt elke e-mail beveiligd en als het nodig is rechtsgeldig verzonden. Daarnaast zijn er diverse koppelingen mogelijk met externe diensten om te kunnen identificeren, direct te kunnen betalen en zijn er integraties met diverse business systemen.

Onderdeel vitale infrastructuur van Nederland

Aangetekend BV is door het ministerie Economische Zaken en Klimaat (EZK) aangewezen als een belangrijk onderdeel in de sector Internet en datadiensten in de vitale infrastructuur. Lees meer.

Certificeringen

Als gekwalificeerde dienstverlener worden wij periodiek geaudit. Daarnaast staan wij onder toezicht van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen het Agentschap Telecom). Wij beschikken over verschillende certificeringen, zoals eIDAS en ISO-27001.

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Duurzaam ondernemen

Aangetekend mailen helpt bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van een bedrijf. Natuurlijk doet Aangetekend BV van alles om zelf duurzaam te ondernemen. Lees hier meer over.

Visie en ambitie

Aangetekend BV heeft een heldere visie. Alle digitale communicatie moet niet alleen veilig en rechtsgeldig verstuurd kunnen worden, maar dit moet bovendien vooral eenvoudig kunnen. Het is onze ambitie om éen van de belangrijkste leveranciers te worden in Europa voor het leveren van oplossingen voor digitale mail communicatie, waarbij de bescherming van privacygevoelige gegevens en eventuele rechtsgeldig aantoonbaarheid belangrijke zijn.

Onze standaard

Veiligheid

Transport van privacy gevoelige gegevens van “end to end”. Persoonlijke gegevens moeten worden beschermd, zodat er geen datalek kan plaatsen. Alle oplossingen die wij op de markt brengen hebben dit uitgangspunt.

ISO-27001 – eIDAS – Encyptie – Bescherming van gegevens – Dagelijkse back-up

Rechtsgeldigheid

Voor sommige documenten is juridische zekerheid nodig. Zo dient de aantoonbaarheid gegarandeerd te zijn, in verband met de ontvangsttheorie. Een belangrijke stap bij het versturen aanmaningen, processtukken of bijvoorbeeld stuitingsbrieven. Bij alle oplossingen kun je deze extra rechtsgeldigheidslaag activeren indien gewenst of wanneer deze noodzakelijk is. Aangetekend is op dit vlak de enige Nederlandse organisatie is een Europese gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een aangetekende, elektronische zending. Meer informatie kunt u lezen bij eIDAS en qERDS.

Onze standaard

Efficiëntie

Weg met de additionele, lastige, Mijn-omgevingen. Aangetekend Mailen is heel eenvoudig te integreren binnen de systemen van een organisatie en kent een minimale IT-impact. Met de integratie in o.a. Outlook kunnen gebruikers ongeacht tijdstip en locatie een Aangetekend Mailen versturen alsof het een gewone e-mail is. Behalve de integratie in het mailprogramma, kan Aangetekend Mailen ook worden geïntegreerd in een workflow zodat documenten volledig geautomatiseerd kunnen worden verzonden en afgehandeld. Hiermee kan een proces van dagen worden ingekort naar slechts een paar uur.

Efficiënt.

Kostenbesparend

Een van de vele voordelen van SaaS-oplossingen is dat het kostenbesparend is. Geen hoge investeringen, schaalbare oplossingen die meegroeien met uw business.

Goedkoop.

eIDAS verordening

Aangetekend B.V. is het enige Nederlandse bedrijf dat de Europees gekwalificeerde vertrouwensdienst voor ERDS (Electronic Registered Delivery Service - dienst voor elektronisch aangetekende bezorging) levert. Met de inzet van Aangetekend Mailen wordt de inhoud van het document geborgd, is absoluut duidelijk wie de afzender is en wie de ontvanger en wordt elke fase van het verzend- en ontvangstproces vastgelegd. Bij de gekwalificeerde versie wordt de authenticiteit van zowel de verzender als de ontvanger zorgvuldig gecontroleerd.

Als gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener (Qualified Trust Service Provider) heeft Aangetekend B.V. met de diensten Aangetekend Mailen en Aangetekend Mailen Plus in ieder Europees land dezelfde status als lokale postbedrijven.

Huidige vacatures

Onze AMbassadeurs

Philip Voogt
Commercieel Directeur

Dennis Meijer
Business Development Manager

Tjeerd van Zijl
Account Manager

Bastiaan ter Weel
Marketing Manager

Mark Jurgens
Sales

Ramon Gerth
Sales

Wouter van den Brink
Operationeel Directeur

Ronald Boer
Productowner

Selwyn Kramer
Architect

Chris Ballieux
Ontwikkelaar

Reinder van Amerongen
Ontwikkelaar

Tom de Boer
Frontend Developer

Vacature
Developer

Ronald Boer
Product Manager

Wesley Verheul
Customer Succes

Vacature
Customer Succes

Carolien Vreeken
Administratie

Wouter van den Brink
Operationeel Directeur

Wouter van den Brink
Operationeel Directeur

Philip Voogt
Commercieel Directeur

Willem Voogt
Privacy & Security Officer
eIDAS specialist

Strikwerda
Investments

AM Suite
Alle producten van Aangetekend BV

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top