Aangetekend Mailen

past bij duurzaam en verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig een belangrijk onderwerp voor veel bedrijven. Het betekent dat een bedrijf zich inzet voor een duurzamere wereld door bijvoorbeeld het reduceren van hun ecologische voetafdruk en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. E-mailen is een effectief middel om dit te bereiken.

Voordelen e-mailen

Een van de belangrijkste voordelen van e-mailen is dat het een papierloze manier is om te communiceren. Hierdoor bespaart een bedrijf niet alleen op papier, maar ook op de kosten voor inkt en verzendkosten. Bovendien vermindert het ook de uitstoot van broeikasgassen die veroorzaakt worden door het vervoer van papieren post.

E-mailen helpt ook bij het verminderen van reistijd en kosten. In plaats van fysiek bij elkaar te zijn, kunnen medewerkers met elkaar communiceren via e-mail, video of instant messaging. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar vermindert ook de uitstoot van broeikasgassen die veroorzaakt wordt door het reizen.

E-mailen helpt ook bij het verminderen van energieverbruik. In plaats van te werken met papieren documenten, kunnen medewerkers werken met digitale documenten die opgeslagen zijn op een server. Dit vermindert het energieverbruik van printers, kopieerapparaten en andere kantoorapparatuur.

Wat doet Aangetekend zelf?

Aangetekend kan je dus helpen bij duurzamer te ondernemen. Maar we investeren zelf ook in energiebesparing. Zo draaien de servers bij onze partner BIT op groene energie. En komen steeds meer collega’s op de fiets of met een elektrische auto naar kantoor. Ook in ons kantoor wordt van alles gedaan om energie te besparen. Zo gaan de lampen automatisch uit als er geen activiteiten zijn. We printen zo minimaal mogelijk en scheiden uiteraard ons (dagelijkse) afval. Onze meetings met prospecten klanten gaan veelal virtueel via bijv. teams. Daarmee proberen we onze CO2-uitstoot te beperken en jaarlijks te verminderen.

Daarnaast helpt e-mailen ook bij het verminderen van afval. In plaats van papieren documenten te gebruiken, kunnen medewerkers werken met digitale documenten die opgeslagen zijn op een server. Dit vermindert het aantal papieren documenten dat weggooit en helpt bij het verminderen van afval.

Tot slot helpt e-mailen ook bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van een bedrijf. Door het gebruik van e-mailen, kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen door het verminderen van papiergebruik, reistijd en energieverbruik.

Certificeringen

       

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top