skip to Main Content

NEN en de Rechtspraak kondigen einde NTA 7516 aan

Het Centraal College van Deskundigen Zorg & Welzijn heeft besloten om per 15 mei 2022 het schema NCS 7516 te inactiveren. Hierdoor is certificatie niet meer mogelijk. Huidige certificaten zijn hierdoor niet meer geldig en worden ingetrokken en er worden geen nieuwe certificaten afgegeven (bron www.nen.nl). Deze certificaten golden als voorwaarde voor Veilig Mailen met de Rechtspraak. Veilig mailverkeer met de Rechtspraak blijft mogelijk via Veilig Mailen-aanbieders die op 14 mei 2022 NTA 7516-gecertificeerd én technisch gekoppeld waren met (de Veilig Mailen-aanbieder van) de Rechtspraak (bron https://www.rechtspraak.nl). Kortom de NEN en de Rechtspraak kondigen einde NTA 7516 aan.

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerd

Aangetekend B.V. voldoet aan de Europese eIDAS-Verordening en is daarmee een gekwalificeerde vertrouwens­dienstverlener ofwel een qualified Trust Service Provider (qTSP). Onze organisatie levert vertrouwensdiensten waaronder de “gekwalificeerde elektronische aangetekende zending” ofwel qualified Electronic Registered Delivery Service (qERDS). Afnemers kunnen er dan ook op vertrouwen dat aan de hoogst haalbare eisen op het gebied van beveiliging wordt voldaan. Het voldoen aan de eisen van de eIDAS-Verordening wordt permanent bewaakt door respectievelijk een geaccrediteerde auditeur, de Deutsche Telekom Security GmbH  en de Nederlandse toezichthouder, het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het Agentschap Telecom bewaakt de zogeheten Trust List voor Nederland waar Aangetekend B.V. een notering heeft: https://esignature.ec.europa.eu/efda/tl-browser/#/screen/tl/NL. Qua eisen is de eIDAS-Verordening beduidend diepgaander en veel omvattender dan bijvoorbeeld de NEN ISO27001. Overigens is Aangetekend B.V. ook voor deze norm gecertificeerd.

Meer weten over de mogelijkheden voor Veilig Mailen in de rechtspraak?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen met aantoonbare mails een rol in jouw organisatie kan spelen? Geïnteresseerd hoe wij dat eenvoudig in jouw organisatie kunnen implementeren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Download onze brochure

Whitepaper: De opkomst en (voorlopige) ondergang van Nederlandse normen voor Veilig Mailen

12 minuten van je tijd goed besteed.

In deze whitepaper wordt beschreven waarom en hoe deze normen tot stand kwamen, maar ook hoe ze vooralsnog feitelijk van het toneel zijn verdwenen. Tot slot wordt ingegaan op de al langer bestaande, stringente Europese eisen voor een ‘elektronisch aangetekende zending’, zoals die door alle lidstaten van de EU – dus inclusief Nederland – is aanvaard.

  Nieuwsbrief

  Ik wil graag per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen van Aangetekend Mailen met daarin nieuwtjes, tips en informatie over onze dienst. Klik hier voor meer informatie over onze privacy- en cookieverklaring.

  AM Sharing

  Aangetekend Mailen organiseert vaker webinars voor Credit Management-, Juridische -, HR professionals en Data Protection Officers. Via onze reeks “AM sharing” delen we onze kennis over de toenemende belangrijkheid in secure communication. Want juist bij digitaal communiceren is het wettelijk verplicht om privacygevoelige data van klanten te beschermen én soms om de aantoonbaarheid en juridische zekerheid te waarborgen. Maar hoe zorg je er nu voor dat dit net zo makkelijk is als het versturen van een gewone mail?

  Nieuws en belangrijke artikelen

  Lees ook de overige blogs en klantverhalen >>

  Aangetekend Mailen, werkt voor Credit Managers

  Webinars

  Door de hoge inflatie kunnen klanten steeds moeilijker betalen. Oplopende betaaltermijnen en achterstallige betalingen zijn het gevolg. Op dinsdag 27…

  read more

  Net zo makkelijk als het versturen van een e-mail

  Blog

  Het is een cliché, maar de digitalisering gaat steeds sneller.  Je boekt je reis waarschijnlijk online. Houdt de actualiteit en…

  read more

  Vacature Javascript Master

  Vacatures

  Vacature Javascript Developer.  Wil jij een belangrijke rol binnen onze missie om de digitale postbode van Europa te worden? Wij…

  read more

  Programma NSR

  Media

  North Sea Regatta De North Sea Regatta is het grootste zeilevenement langs de Nederlandse Noordzeekust en dit jaar is er…

  read more

  Vacature New Business Sales

  Vacatures

  Vacature New Business Sales. Als New Business Sales zal jij een belangrijke rol spelen in onze missie om de Digitale…

  read more
  Back To Top