Abonnement opzeggen

Gemakkelijk beveiligd & rechtsgeldig

Een abonnement opzeggen, van een tijdschrift, streamingdienst, sportschool, maaltijdbox, is niet altijd even eenvoudig! Ging het opzeggen maar net zo makkelijk als het aangaan van het abonnement. Om problemen en doorlopende afschrijving van u rekening tegen te gaan kun je het maar beter goed regelen! Zeg je abonnement vandaag nog rechtsgeldig op met Aangetekend Mailen en ontvang het bewijs in je inbox.

Abonnement opzeggen

Gebruik gratis voorbeeldbrief voor het opzeggen van een abonnement

Abonnement opzeggen? Houd hier rekening mee

Opzegtermijn

De opzegtermijn van een abonnement is afhankelijk van de duur die je bent overeengekomen. Is dat bijvoorbeeld één jaar, dan kun je het helaas niet eerder opzeggen. Is de eerste abonnementsperiode voorbij dan krijg je vaak een nieuw voorstel of wordt het abonnement automatisch verlengd. In dat laatste geval is de opzegtermijn één maand. Lees daarom goed welke voorwaarden van toepassing zijn. Bij verenigingen is het afhankelijk van de statuten of de reglementen, terwijl het bijvoorbeeld bij sportscholen weer in de algemene voorwaarden staat. Let daarbij vooral op de stilzwijgende verlengingen. En ook de Wet van Dam geeft belangrijke informatie voor consumenten.

Rechtsgeldig

Voor consumenten is het eenvoudig om abonnementen op te zeggen. Hiervoor is de Wet van Dam in het leven geroepen. Afhankelijk van het type abonnement geldt een wettelijke opzegtermijn van maximaal één of drie maanden. Heb je het abonnement online afgesloten? Dan mag je het abonnement ook online opzeggen! De Wet van Dam is van toepassing op alle contracten met consumenten, met uitzondering van lidmaatschap bij een vereniging en op een lopende verzekering. Met de inzet van Aangetekend Mailen verstuur je volledig rechtsgeldig de opzegging van een abonnement per email. Aangetekend B.V. is hiervoor de Europees gekwalificeerde vertrouwensdienst.

Opzeggen lidmaatschap van vereniging

De Wet van Dam is niet van toepassing op de opzeggingen van het lidmaatschap van een vereniging. Als je een abonnement bij de sportschool wil opzeggen is het handig eerst na te gaan of het om een lidmaatschap gaat. Indien er geen sprake is van een lidmaatschap dan is de Wet van Dam van toepassing en kan het abonnement na afloop van de eerste vaste periode worden opgezegd met een opzegtermijn van maximaal één maand.
Voorbeelden van verenigingen zijn; ANWB, FNV, ANBO en de Consumentenbond. Als er wel sprake is van een lidmaatschap dan zijn de regels van het verenigingsrecht van toepassing. Deze regels zijn vooral te vinden in het Burgerlijk Wetboek en de reglementen van de vereniging

Verstuur opzegging abonnement

voor €5,45 en ontvang direct per email het bewijs van opzegging

Verstuur Direct

eIDAS

Aangetekend B.V. is de enige en eerste gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende Brief

Ga naar de EU Trusted List

Trustpilot score - Aangetekend Mailen Click & Send

trustpilot_score
Back To Top