Aangetekend sluit zich aan bij Trusted Information Partners

De digitale transformatie versnelt bij elke muisklik en toetsaanslag. De zoektocht naar vertrouwen en veiligheid online wordt steeds belangrijker. Met trots en enthousiasme kondigen wij bij Aangetekend onze partnerschap aan met Trusted Information Partners (TIP) — een baken dat ons leidt naar een veilige digitale horizon.

Bevorderen vertrouwen voor digitale transacties

Als samenleving zetten we grote stappen in het digitaliseren van onze dagelijkse handelingen. De digitale weg is echter bezaaid met uitdagingen op het gebied van vertrouwen en de noodzaak voor betrouwbare digitale processen. De missie bij TIP ligt in lijn met de kern van deze reis: het bevorderen van een ecosysteem waar burgers, bedrijven en overheidsinstanties met gemak en onbetwistbaar vertrouwen digitale transacties kunnen uitvoeren.

Aangetekend staat als een nieuwe bondgenoot in dit initiatief. Als een gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener onder de Europese eIDAS-regelgeving brengen wij onze toonaangevende diensten — Aangetekend Mailen, Beveiligd Mailen en de Digitale Handtekening — naar voren. Algemeen directeur, Wouter van den Brink, vat onze visie samen: “Digitale communicatie moet niet alleen veilig en aantoonbaar verzonden kunnen worden, maar ook net zo eenvoudig als het versturen van een gewone e-mail. Onze ambitie is om één van de leidende aanbieders te worden van oplossingen voor digitale mailcommunicatie in Europa, waarbij de bescherming van gevoelige gegevens en wettelijke betrouwbaarheid voorop staan.”

Hoogste niveau van veiligheid

Ons partnerschap is niet slechts een afstemming van diensten, maar een synergie van aspiraties. De vertrouwensdiensten van Aangetekend zijn met zorg ontworpen om het hoogste niveau van veiligheid en bewijs van aflevering te garanderen. Wij hanteren strenge normen voor informatiebeveiliging in onze infrastructuur en organisatorische praktijken en bieden met trots de enige gekwalificeerde elektronische aangetekende bezorgdienst (qERDS) in Nederland aan, in overeenstemming met de eIDAS-verordening.

Op weg naar Digitaal Vertrouwen

Met deze samenwerking is Aangetekend van plan een substantiële bijdrage te leveren aan de doelstellingen van TIP. We zijn niet zomaar een nieuwe partner; we zijn een nieuw hoofdstuk in een verhaal van digitaal vertrouwen — een verhaal dat de integriteit van elke transactie waarborgt en de privacy van elke individu koestert. Samen met TIP en de andere belangrijke partners zijn we op een missie om de kloof te overbruggen waar twijfel heerst. We gaan de toekomst plaveien waar digitaal vertrouwen geen luxe is, maar een vanzelfsprekendheid.

Complexe uitdagingen die we samen aangaan

Onze partnerschap met TIP brengt ons in een netwerk van vooraanstaande organisaties en platforms die ieder hun unieke bijdrage leveren aan het versterken van digitaal vertrouwen. Zo werken we samen met innovators die softwarestandaarden ontwikkelen, organisaties die zich richten op cybersecurity, en experts die onmisbare voorlichting en praktische ondersteuning bieden. Zo werken wij o.a. samen met de Belastingdienst, ING, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), NVM en Visma. Deze veelzijdige mix van partners zorgt ervoor dat we met elkaar in staat kunnen zijn, om de complexe uitdagingen van digitale transacties aan te gaan. Het is een eer om te mogen samenwerken met deze partijen en samen de bouwstenen te leggen voor een digitaal vertrouwde toekomst.

Kijk op www.trustedinformationpartners.nl voor meer informatie.

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top