Aangetekend Mailen en privacy: waarom financiële organisaties vertrouwen op onze oplossing

In de financiële wereld zijn vertrouwelijkheid, veiligheid en privacy van cruciaal belang. Zowel klanten als financiële instellingen verwachten een hoog niveau van bescherming en transparantie. Onze oplossing voor aangetekend mailen stelt financiële organisaties in staat om deze verwachtingen te overtreffen, en tegelijkertijd te voldoen aan de strenge eisen van wet- en regelgeving. In dit artikel leggen we uit waarom financiële instellingen vertrouwen op onze aangetekende mailoplossing en welke voordelen dit hen biedt.

Compliance met wet- en regelgeving

In de financiële sector moeten organisaties voldoen aan tal van wetten en regels, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Wet op het financieel toezicht (Wft) en andere sector-specifieke regelgevingen. Onze oplossing voor aangetekend mailen is speciaal ontworpen om te voldoen aan al deze eisen.

We zorgen ervoor dat jouw organisatie altijd in lijn blijft met de laatste wettelijke verplichtingen door regelmatige updates van onze software en nauwgezette monitoring van veranderende wet- en regelgeving. Hierdoor kun jij je volledig focussen op je core business, zonder je zorgen te maken over mogelijke boetes of schendingen van de wet.

Veiligheid en encryptie van gegevens

Vertrouwelijke informatie, zoals persoonsgegevens en financiële gegevens, moet te allen tijde beschermd blijven tegen ongeoorloofde toegang. Daarom maken we gebruik van de nieuwste encryptietechnologieën om jouw gegevens veilig te houden. Onze aangetekende mailoplossing versleutelt alle verzonden berichten en bijlagen met krachtige end-to-end encryptie, waardoor alleen de beoogde ontvanger de inhoud kan lezen.

Daarnaast hebben we ook extra beveiligingsmaatregelen ingebouwd, zoals two-factor authenticatie en het bijhouden van een gedetailleerde audit trail. Deze maatregelen stellen je in staat om ongeautoriseerde toegang tot je account en verzonden berichten snel te identificeren en tegen te gaan.

Efficiëntie en kostenbesparing

Aangetekend mailen met onze oplossing is niet alleen veilig en compliant, maar ook efficiënt en kostenbesparend. Traditioneel aangetekend verzenden via de post kan tijdrovend en duur zijn, met name als je regelmatig belangrijke documenten moet versturen. Onze digitale oplossing maakt het mogelijk om snel en eenvoudig aangetekende e-mails te verzenden, zonder de extra kosten en het gedoe van fysieke verzending.

Daarnaast biedt onze aangetekende mailoplossing geautomatiseerde processen en integraties met andere bedrijfssystemen, wat resulteert in tijdwinst en een hogere productiviteit. Je kunt eenvoudig workflows instellen voor het automatisch versturen van belangrijke documenten, zoals contracten of facturen, en het systeem kan worden gekoppeld aan je CRM, ERP of andere bedrijfssoftware.

Bewijs van verzending en ontvangst

Een van de grootste uitdagingen bij het digitaal versturen van belangrijke documenten is het vastleggen van onweerlegbaar bewijs van verzending en ontvangst. Onze aangetekende mailoplossing biedt een waterdicht systeem voor het vastleggen van deze informatie.

Bij elke aangetekende e-mail die je verstuurt, ontvang je een verzendbevestiging met een unieke transactiecode. Wanneer de ontvanger het bericht opent en de bijlagen bekijkt, wordt er automatisch een ontvangstbevestiging gegenereerd. Beide bevestigingen bevatten tijdstempels en geven je het juridisch bewijs dat je nodig hebt bij eventuele geschillen.

Conclusie

In een wereld waarin privacy, veiligheid en compliance van het grootste belang zijn, biedt onze oplossing voor aangetekend mailen financiële organisaties de zekerheid die zij nodig hebben. Met de naleving van wet- en regelgeving, geavanceerde beveiligingsmaatregelen, efficiëntie en kostenbesparing, en onweerlegbaar bewijs van verzending en ontvangst, is het geen wonder dat zoveel financiële instellingen op onze oplossing vertrouwen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze aangetekende mailoplossing jouw organisatie kan helpen om veilig en compliant te blijven, terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart en je bedrijfsprocessen optimaliseert.

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top