skip to Main Content

De volgende stap in digitalisering van je advocatenkantoor? Zo doe je dat

De volgende stap in digitalisering van je advocatenkantoor?

Tot voor kort ontving de Rechtspraak maandelijks nog zo’n 30.000 faxen. Nu KPN stopt met de zogenaamde ISDN-infrastructuur is het faxverkeer piepend en krakend tot stilstand gekomen. Aangetekend Mailen voldoet met de eIDAS-kwalificatie als enige partij in Nederland aan de hoogst haalbare norm en vult op die manier het gat op dat de verdwijnende fax achterlaat.

Stress

De verzending van cruciale en vaak omvangrijke documenten naar cliënten, de rechtspraak of andere instanties is bij veel advocatenkantoren een enorm arbeidsintensief proces, dat – gelet op de timing en de gevoeligheid van de inhoud – wel zeer nauwkeurig moet worden uitgevoerd en gecontroleerd. Misbruik en oneigenlijk gebruik van de inhoud van dergelijke documenten moet absoluut voorkomen worden. Bovendien is het heel belangrijk dat de juiste documenten bij de juiste instanties of personen aankomen, en mogen er tijdens het transport geen onregelmatigheden optreden. Tenslotte moeten belangrijke termijnen in rechtszaken gehaald worden, wat de nodige stress oplevert. Het vastleggen van de tijdstippen van het verzenden en zo mogelijk ook het ontvangen is van cruciaal belang voor de bewijslast.

De populariteit van de fax in correspondentie met de rechtbank

Het gebruik van het faxverkeer in de rechtspraak was populair, omdat het een aantal karakteristieken heeft die kunnen bijdragen in de juridische bewijsvoering, zoals een redelijke borging van de inhoud, een tamelijk grote zekerheid met betrekking tot de verzender ervan en informatie over de tijdstippen van verzending en ontvangst. Maar die fax, die doet het niet meer. Gelukkig kan digitalisering ervoor zorgen dat de verzending van belangrijke documenten bij advocatenkantoren minder arbeidsintensief wordt, terwijl toch het hoogste niveau van beveiliging, de bewezen aantoonbaarheid én de vereiste zorgvuldigheid behouden blijft.

Adequate digitale overdracht van documenten

Een onderwerp dat de nodige aandacht verdient. Daarom hebben wij er een whitepaper over geschreven. In dit whitepaper leggen we uit hoe Aangetekend Mailen een adequate digitale overdracht van documenten mogelijk maakt. Hoe weet je zeker dat mailverkeer in de rechtspraak beveiligd en rechtsgeldig is? Welke eisen worden er in Europees verband gesteld? Tot welke normen leidt dat in Nederland? Hoe werkt e-mailverkeer in de rechtspraak in de praktijk? Deze en andere vragen komen aan de orde in ons whitepaper ‘Aangetekend Mailen als totaaloplossing voor beveiligd en rechtsgeldig mailen in de juridische sector’.

Meer weten over de mogelijkheden voor Veilig Mailen in de rechtspraak?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen met aantoonbare mails een rol in jouw organisatie kan spelen? Download dan nu ons whitepaper!

Nu al meer weten over hoe wij Aangetekend Mailen eenvoudig in jouw organisatie kunnen implementeren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij leren je graag kennen.

Nieuws en belangrijke artikelen

Lees ook de overige blogs en klantverhalen >>

Aangetekend Mailen, werkt voor Credit Managers

Webinars

Door de hoge inflatie kunnen klanten steeds moeilijker betalen. Oplopende betaaltermijnen en achterstallige betalingen zijn het gevolg. Op dinsdag 27…

read more

Net zo makkelijk als het versturen van een e-mail

Blog

Het is een cliché, maar de digitalisering gaat steeds sneller.  Je boekt je reis waarschijnlijk online. Houdt de actualiteit en…

read more

Vacature Javascript Master

Vacatures

Vacature Javascript Developer.  Wil jij een belangrijke rol binnen onze missie om de digitale postbode van Europa te worden? Wij…

read more

Programma NSR

Media

North Sea Regatta De North Sea Regatta is het grootste zeilevenement langs de Nederlandse Noordzeekust en dit jaar is er…

read more

Vacature New Business Sales

Vacatures

Vacature New Business Sales. Als New Business Sales zal jij een belangrijke rol spelen in onze missie om de Digitale…

read more
Back To Top