iDIN Aangetekend iDIN

Veilig contracten tekenen met de zekerheid van alle betrokken partijen. Aangetekend maakt het mogelijk om bij de Digitale Handtekening de identiteit van de ondertekenaar vast te stellen aan de hand van iDIN.

iDIN en de Digitale Handtekening

In samenwerking met ABN AMRO wordt de Digitale Handtekening van Aangetekend Mailen nu gekoppeld aan iDIN. Dat is de nieuwe online identificatiemethode van de Nederlandse banken en de Betaalvereniging. Door deze koppeling ontstaat er een 100% veilige digitale handtekening waarmee contracten en andere documenten rechtsgeldig op afstand kunnen worden ondertekend.

Door de toenemende digitale dienstverlening hebben bedrijven en instellingen een groeiende behoefte aan zekerheid over de identiteit van online klanten en gebruikers. Met deze nieuwe dienst spelen Aangetekend BV en ABN AMRO hier op in. Vanuit de vooruitstrevende positie van Aangetekend BV in de markt, lijkt deze koppeling een logisch vervolg op de bestaande diensten. Voor klanten is de toepassing een extra middel in de Digitale Transitie van processen.

Hoe werkt het?

Is de identificatiemethode van Nederlandse banken waarmee hun klanten zich online kunnen identificeren bij andere organisaties, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. Daardoor hoeven deze klanten geen aparte toegangscodes aan te vragen en te onthouden van bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties of webwinkels (www.idin.nl).

zo werkt iDINMet iDIN geeft u via uw e.dentifier, Random reader of TAN-code uw bank eenmalig toestemming om uw persoonsgegevens te versturen. De gegevens die u verstuurt voor de Digitale Handtekening zijn naam, plaatsnaam en geboortedatum. U verstuurt nooit financiële gegevens.Bekijk de video over iDIN

 

ABN Amro AangetekendWilt u meer informatie over deze toepassing, laat het ons weten.

Contactformulier