Ga naar hoofdinhoud

Simpel is het moeilijkst

‘Het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen’, is een van de beroemde Cruijffiaanse uitspraken van dé nummer 14, ook wel bekend als het Orakel van Betondorp. Hoe vreemd zijn uitspraken soms ook waren, in dit geval sprak hij een waarheid als een koe. Simpel is het moeilijkst, daar weten wij alles van.

Kernwaarden als kompas

Bij Aangetekend werken wij volgens een aantal kernwaarden. Deze kernwaarden geven ons richting. Ze helpen ons bij het nemen van strategische beslissingen, maar zeggen ook iets over onze cultuur, onze mentaliteit, en over de intrinsieke waarden van de mensen die ons team vormen.

De kracht van eenvoud

Eén van onze kernwaarden is: de kracht van eenvoud. Johan Cruijff wist dat heel mooi te verwoorden: ‘Het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen’, zei de balkunstenaar ooit. Daarmee bedoelde hij dat een voetbal rond laten gaan op een tiki-taka-achtige manier mooi is om te zien, maar dat daar enorm veel werk aan vooraf is gegaan. Hetzelfde geldt voor de diensten die wij bieden. Wij hebben complexe materie rondom het Aangetekend Mailen, de Digitale Handtekening en de nieuw te lanceren dienst Beveiligd Mailen eenvoudig gemaakt voor gebruikers en ontvangers. Alleen zo wordt het door de markt geadopteerd. Dat is gelukt: onze gebruikers versturen ‘gewoon’ een mailtje vanuit hun eigen mailomgeving. Niks geen abracadabra, simpelweg een druk op de knop. Maar achter die druk op de knop gaat een hele wereld schuil.

Van mail naar mail

Zo voldoen we bijvoorbeeld aan de hoogste eisen van de eIDAS-verordening, staan we als een van de acht Nederlandse organisaties op de EU Trust List van Qualified Trust Service Providersen de eerste voor Aangetekende Elektronische Zendingen, zijn we al sinds 2016 ISO27001 gecertificeerd, en draagt onze website het certificaat Privacy Verified omdat wij alles honderd procent AVG-proof doen. Dit kan alleen maar omdat wij in de gehele keten met de hoogste standaarden werken en dit ook eisen van onze partners en leveranciers.

Triple A-datacenter

Alle data brengen we onder bij BIT in Ede, een zogeheten triple A-datacenter, waar wij zelfs een accreditatie van de De Nederlandse Bank voor hebben gekregen en wij als eerste commerciële organisatie van Nederland een gekwalificeerde HSM (Hardware Security Module) hebben draaien die certificaten mag uitgeven. Het beheer wordt uitgevoerd door TriOpSys B.V., gespecialiseerd in mission critical IT. Dat doen ze niet alleen voor ons, maar ook voor bijvoorbeeld Defensie, Rijkswaterstaat en KNMI.

Saai voetbal

Door te kiezen voor deze techniek en deze hoge standaarden, stellen we onszelf keer op keer voor een enorme uitdaging. De techniek van e-mail is sinds 1995 niet zo hard geëvalueerd als die van andere softwaretechnieken, waardoor de technische kennis op het vlak van e-mail schaars is. We zouden onszelf het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken door een mijn-omgeving in te richten. Maar saai voetbal trekt geen publiek: gebruikers weten hun weg naar zo’n mijn-omgeving slecht te vinden, vinden de lange registratieprocessen frustrerend en moeten wéér een extra inlognaam en wachtwoord onthouden én je kunt niet voldoen aan de juridische eisen die worden gesteld aan een aangetekende mail. Terwijl iedereen wel meerdere keren per dag zijn of haar e-mail checkt.

Logisch

Door van de beste en veiligste – maar moeilijke – technieken gebruik te maken en te zorgen dat we aan de hoogste certificering blijven voldoen, maken we het onszelf niet bepaald gemakkelijk. Toch is dat nou precies waar onze kracht ligt en wat de dienst voor onze gebruikers zo gemakkelijk maakt. En daar is het ons om te doen: de kracht van eenvoud. Dat daar enorm veel werk aan vooraf is gegaan, net als bij dat tiki-taka-balletje, dat weten onze gebruikers niet en dat snappen we. Je gaat het immers pas zien als je het door hebt. Da’s logisch.

Meer weten?

Meer lezen of zelf proberen? Dat kan hier. Benieuwd wat onze digitale postbodes voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met je mee.

Download onze brochure

  Certificeringen

       

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top