Terugblik op 2022 – Upgraden

December is de maand om even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Het was het jaar waarin we langzaam de coronamaatregelen los konden laten, maar terug naar een normaal jaar is het niet geworden. De prijzen voor energie stegen naar recordhoogtes, waardoor iedereen eerder en sneller moet handelen om duurzamer te gaan leven. Aangetekend kan je helpen bij duurzamer te ondernemen en investeert zelf ook in energiebesparing. Zo draaien de servers bij onze partner BIT op groene energie. En komen steeds meer collega’s op de fiets of met een elektrische auto naar kantoor. In deze blog blikt Bastiaan ter Weel, marketing manager, terug op 2022 dat voor Aangetekend in het teken stond van upgraden.

Januari

We werken graag samen met partners om onze gezamenlijk propositie in de markt te zetten. Samen een stabiele, veilige dienst leveren en toegevoegde waarde bieden voor de eindgebruiker. In januari ging onze samenwerking met ICT Concept van start. Als een van de partners binnen de juridische sector gaan zij voor kwaliteit. Directeur Sales en Marketing van ICT Concept, Hendri van Norden, gaf aan: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan voor deze beslissing, en zijn heel blij dat we met Aangetekend Mailen een samenwerking kunnen aangaan. We hebben met de belangrijkste leveranciers op het gebied van Veilig Mailen om tafel gezeten, en met Aangetekend Mailen hebben we de in onze ogen beste oplossing geselecteerd.” In 2022 hebben we meer partners aangesloten en zodoende een flink upgrade gegeven aan ons partnerprogramma.

Februari

In februari kreeg onze trots en waardering een flink boost. Aangetekend Mailen werd namelijk onderdeel van de Dutch Legal Tech Map. De Nederlandse Legal Tech Map is een soort routekaart die de meest relevante legal tech-bedrijven toont, netjes gegroepeerd naar onderwerp binnen legal tech waar de bedrijven zich op focussen. Aangetekend Mailen is te vinden in de categorie eSign/Security. Als gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener zijn wij – met Aangetekend Mailen (qERDS) als dienst voor elektronisch aangetekende zending – de enige organisatie in Nederland die de hoogst haalbare juridische waarde levert. De maatstaf daarbij is de eIDAS-Verordening.

Aangetekend Mailen onderdeel van de Dutch Legal Tech map

Maart

In maart 2022 werd er afscheid genomen van de fax als communicatiemiddel bij de Rechtbank. Daarvoor ontving de Rechtspraak maandelijks nog zo’n 30.000 faxen. Aangezien KPN stopte met de zogenaamde ISDN-infrastructuur kwam het faxverkeer tot stilstand. Aangetekend Mailen is een van de Veilig Mailen aanbieders. Maar voldoet met de eIDAS-kwalificatie als enige partij in Nederland aan de hoogst haalbare norm voor elektronische aangetekende bezorging. We hebben er een speciale whitepaper over geschreven. Door deze digitale moderniseringsslag kreeg Aangetekend een flinke upgrade in het klantenbestanden. In 2022 zijn er alleen hierdoor al enkele honderden klanten bijgekomen, die vertrouwen de op onze diensten.

En de fax? Die werkt niet meer

April

In het eerste kwartaal is er veel tijd en aandacht gegaan naar het bedienen van veel advocaten en andere juridische dienstverleners, zodat deze zo goed mogelijk kunnen communiceren met de Rechtspraak. Hierna kwam er een focus te liggen op de financiële sector en dan met name de leasing. Zo kwam er een blog over de zorgplicht voor financiële instellingen. En later in de maand een artikel met de vijf redenen om Aangetekend Mailen in te zetten in de automotive branche. Onze zeer gewaarde klant That’s Lease gaf aan dat “Een Aangetekende Mail juridisch is geaccepteerd als digitale vervanging van aangetekende post. Dat maakt deze oplossing tot een succes.” Op basis van de vele vragen uit markt besloten we, samen met onze partner Twikey, om een webinar te organiseren met de titel Automatiseer het leaseproces.

Zo voldoe je eenvoudig aan de zorgplicht

Mei

Door de sterke groei en de behoefte om te blijven groeien, kwam er in mei een upgrade binnen het commerciële team. Door de komst van een marketing manager kon er nog professioneler gekeken worden naar onze marketingactiviteiten. Naast leadgeneratie en klantenbinding, werd er gewerkt aan meer synergie tussen de producten en de lancering van nieuwe producten. Belangrijk nieuws kwam er medio mei. De NEN en de Rechtspraak kondigden het einde van de NTA 7516 aan. Dit heeft aardig wat consequenties, aangezien dit certificaat gold als voorwaarde voor Veilig Mailen met de Rechtspraak. In het najaar zijn de gesprekken gestart om te kijken naar een oplossing.

Juni

De North Sea Regatta is het grootste zeilevenement langs de Nederlandse Noordzeekust en had dit jaar iets te vieren! Voor de 75e verjaardag van de Vuurschepen Race was er een speciaal NSR programma samengesteld. Aangetekend is al enkele jaren een van de trotse sponsoren van dit evenement. De forse groei heeft er ook voor gezorgd dat het Aangetekend team verder uitgebreid moet worden. In juni besloten we om twee vacatures open te stellen. Zo zochten we een javascript master, die later in het jaar begon. De zoektocht naar new business sales was lastiger. Toch begint er begin 2023 een nieuwe sales collega, al zoeken we er nog steeds een.

Juli

Na een aantal brainstormsessie met onze designer Sander Grootendorst van Diezijn020, kozen we eind juli voor een upgrade van onze huisstijl. De bekende oranje en blauwe kleuren bleven, maar het nieuwe bedrijfslogo is fris, modern en bedrukt digitaal en veiligheid. Ook onze producten kregen een nieuw logo, waardoor er meer synergie tussen de producten ontstaat.

Aangetekend Mailen

Beveiligd Mailen

Digitaal Ondertekenen

Grote Bestanden Mailen

Augustus

Ondanks de vakantieweken is er in augustus hard gewerkt. Samen met een aantal testklanten is de lancering van ons nieuwe product Grote Bestanden Mailen voorbereid. Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Daarom heeft Aangetekend de Outlook plugin uitgebreid met een optie om direct vanuit Outlook bijlagen veilig en gemakkelijk te versturen via de server van Aangetekend. De bijlage wordt end-to-end beveiligd en is door andere niet te onderscheppen. Grote bestanden hoeft u hierdoor niet meer apart via Dropbox of WeTransfer te verzenden. De ontvanger ontvangt uw email, maar de grote of privacy gevoelige bijlage is vervangen door een link. Zodra de ontvanger op deze link klikt, wordt de standaard browser geopend en kan de ontvanger de bijlage downloaden. Het is veilig, makkelijk en efficiënt.

September

September was onze Legal maand. Zo startte de voorbereidingen voor twee webinars met verschillende partners in de juridische sector. Maar het grootste nieuws kwam eind september. De Rechtspraak in Nederland maakte bekend dat zij op de langere termijn kiest om het Europese certificaat eIDAS (qERDS) (eindelijk) als voorwaarde te stellen om veilig te mailen met de Rechtspraak. De Rechtspraak heeft als streefdatum 1 januari 2024. Deze beslissing kwam tot stand na het inactiveren van het schema NCS 7516. Daardoor zijn de NTA 7516-certificaten niet meer geldig en zullen er ook geen nieuwe certificaten meer afgegeven worden. De Rechtspraak heeft dus gekozen om het Europese certifcaat eIDAS als voorwaarde te stellen om in de (nabije) toekomst Veilig te kunnen mailen. Op dit moment is Aangetekend BV de énige Nederlandse vertrouwensdienst voor Elektronische Aangetekende Bezorging (qERDS). Dit belangrijke nieuws kwam vlak voor het Lexpo event. Lexpo is het innovatie en (legal)tech event voor juridisch Nederland en België, waar wij als standhouder onze Legal maand succesvol afsloten.

Oktober

In het najaar leggen we vaak de nadruk op een belangrijke sector voor ons, Credit Management. Maar oktober 2022 stond ook in het teken van het partnership met de Rabobank. Vrijdag 28 oktober 2022 hebben Paul James van de Rabobank en Philip Voogt van Aangetekend elkaar de hand geschud om de start van de samenwerking te bekrachtigen. Door het partnership krijgen de zakelijke klanten van de Rabobank eenvoudig toegang tot de dienst Aangetekend Mailen. Paul James van de Rabobank gaf aan dat “het versturen van een aangetekende mail een goede aanvulling is, naast de reeds bestaande diensten van de Rabobank en haar (andere) partners“. Het is complementair aan hetgeen we al onze klanten aanbieden. Aangetekend is er trots op om de Rabobank als partner te mogen verwelkomen. Enkele weken later waren wij als één van de vijf partners betrokken bij het eerste Rabobank Creditmanagement Event. Iets wat ongetwijfeld in 2023 een succesvol vervolg zal krijgen.

November

Al jaren wordt in november de Credit Expo georganiseerd. Als Aangetekend staan we al 9 jaar op deze beurs en waar wij ooit een van de eerste tech deelnemers waren, zien wij dit nu de boventoon voeren. Naast het ontmoeten van veel bestaande klanten en relaties, ondersteunen wij ook onze partners waar wij in de software zijn geïntegreerd. We horen dat incassobedrijven en debiteurbeheerders, door de hoge inflatie, te maken krijgen met klanten die moeilijker kunnen betalen. Door de digitalisering wordt Aangetekend Mailen steeds vaker ingezet om de attentiewaarde te verhogen en tegelijkertijd te voldoen aan dossieropbouw. Philip Voogt, een van de oprichters van Aangetekend, gaf op de Credit Expo een goed bezocht webinar over dit onderwerp.

December

De laatste maand van het jaar staat voor ons in het teken van de lancering van Beveiligd Mailen wat wij begin 2023 groots gaan aankondigen. We laten de juridische schil van het aangetekend vallen en zorgen voor Beveiligd transport van privacy gevoelig data. Door de opkomende vraag van onze bestaande klanten en partners maar ook het volgen van de marktontwikkeling is dit voor ons een logische stap in het portfolio. Zoals je van ons gewend bent is de werking eenvoudig zonder in te hoeven leveren op kwaliteit. Door een optimale Microsoft integratie kunnen we dienst optimaal koppelen. Hou onze site en socials in de gaten om begin 2023 hier veel meer over te horen. Tot slot begon medio december onze nieuwste collega Tom de Boer. Hij zal zorgen voor een verdere upgrade van onze javascript kennis in ons ontwikkelteam. Hij zal met name gaan werken aan de frontend kant van onze software oplossingen.

Al en met al een flinke upgrade voor Aangetekend in 2022. We zijn trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt en kijken ernaar uit om van 2023 ook weer een succesvol jaar te maken. Samen met onze klanten, partners en collega’s.

Wil je meer weten over één van de onderwerpen of producten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of vraag een aangetekend mail aan om te ervaren hoe het werkt.

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top