Veilig e-mail versturen

‘Veilig e-mail versturen: beveiligd & rechtsgeldig’

Hoe zorgen wij dat wij veilig kunnen e-mailen? Een vraag die vele organisaties bezig houdt. Want wat zijn de risico’s van onbeveiligd mailen? En wat is nou werkelijk het belang van veilig e-mail versturen? De komst van de AVG dwingt organisaties zich te verdiepen in de beveiliging van de persoonsgegevens van hun klanten, partners, personeel en andere relaties. Wij zullen u meenemen in het belang van deze wet en u een idee geven hoe u ervoor kunt zorgen dat men in uw organisatie ook veilig e-mail versturen.

Probeer het direct

De risico’s van onveilig mailen

Een standaard e-mail is niet beveiligd/versleuteld:
Vele programma’s bieden de mogelijkheid tot het versleutelen van de documenten door middel van een wachtwoord. In de praktijk zien wij echter dat dit vaak niet genoeg gebeurd. Wanneer een document niet versleuteld is, en deze per mail wordt verstuurd, zou iedere ontvanger het document kunnen lezen. Ook wanneer deze mail niet voor deze persoon bedoeld is.

Een normale e-mail is niet te trasseren;
Wanneer een e-mail bij de verkeerde persoon terecht is gekomen, zou het fijn zijn als het nog mogelijk is om de e-mail per direct te annuleren. De standaard e-mail biedt hier helaas geen mogelijkheid voor. Dit betekend dat u, zodra u de mail heeft verzonden, de controle over en het zicht op de e-mail volledig kwijt bent. U kunt niet zien wat de ontvanger met de e-mail doet en u kunt deze e-mail ook niet terug halen. Dit terwijl dit in een situatie van een datalek juist gewenst kan zijn.

‘You have been hacked’;
Helaas zijn de standaard mail verbindingen niet beveiligd. Dit maakt het voor hackers extreem makkelijk om uw mail te onderscheppen en zo is een data lek snel veroorzaakt. Dit is iets wat absoluut niet gewenst is. Het laatste wat iemand wilt is dat de privacygevoelige informatie openbaar wordt gemaakt door hackers. De AVG dwingt ons om bewuster om te gaan met deze risico’s van onveilig mailen. Het is dan ook van belang dat u als organisatie ervoor zorgt dat u een beveiligde verbinding heeft, zo sluit u de hackers buiten!

Het belang van veilig e-mail versturen

Steeds meer persoonsgegevens en privacygevoelige data, zoals medische of financiële data en overige vertrouwelijke informatie, worden in de hedendaagse tijd digitaal opgeslagen en verstuurd via verschillende kanalen. Het is ongewenst als deze data op straat komt te liggen, toch zijn er altijd mensen die het gemunt hebben op deze data. Dit komt onder andere doordat persoonsgegevens en privacygevoelige informatie vandaag de dag veel geld op kunnen leveren. De digitalisatie dwingt ons dus om na te denken hoe wij deze data kunnen beveiligen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de data alleen komt waar u het wenst.

De oplossing

  • Aangetekend Mailen biedt u een laagdrempelige oplossing hierbij kan uw organisatie vanuit uw eigen mailomgeving veilig e-mail versturen;
  • Wanneer u een beveiligde e-mail verstuurd via de beveiligde servers van Aangetekend Mailen zal u uw e-mail kunnen traceren. Zo kunt u zien wat de ontvanger met uw mail doet en kunt hierop inspelen. Hiermee krijgt u weer grip op uw eigen mailproces;
  • Er is de mogelijkheid om de beveiligde mail te annuleren. Dit is vooral in uw voordeel, wanneer u per ongelijk een e-mail naar een ander e-mailadres heeft verstuurd dan u heeft bedoelt. Via deze weg kunt u de mail dus nog annuleren;
  • Meerdere PEN-testen
  • Monitoring volgens NAGIOS
  • Data in een vooraanstaand Nederlands data center
  • SaaS oplossing
  • Aangetekend BV is ISO27001 gecertificeerd;
  • Daarnaast neemt Aangetekend BV® verschillende maatregelen om de privacy van berichten en documenten te waarborgen;
  • Aangetekend Mailen zorgt niet alleen voor een beveiligd transport maar zorgt ook voor een rechtsgeldige zending;

Efficiënt

Documenten printen, ondertekenen en naar het postkantoor brengen, met Aangetekend mailen is het verleden tijd: u verstuurt belangrijke documenten met een druk op de knop. Het is zelfs mogelijk om de dienst in bestaande processen te integreren, zoals de automatische verzending van facturen, aktes of polissen. Een efficiencyslag waarmee u direct kosten bespaart.

Veilig

Onze aangetekende mails bieden juridische zekerheid conform EU-verordening eIDAS. Als onafhankelijke derde leggen we vast wie wat op welk moment met wie communiceert. Belangrijk, vooral bij correspondentie rondom een conflict. Door ontvangst en acceptatie te registeren, kunt u aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om een document ter kennisgeving aan te bieden.

Rechtsgeldig

Digitalisering vraagt om verandering. Daarom starten vele organisaties in een beperkte omgeving, waarbij we met een klein team inventariseren, implementeren en verbeteren. Zo werken we samen aan een toekomstbestendige oplossing voor de gehele organisatie.

Implementatie van veilig e-mail versturen

Documenten printen, ondertekenen en naar het postkantoor brengen, met Aangetekend mailen is het verleden tijd: u verstuurt belangrijke documenten met een druk op de knop. Het is zelfs mogelijk om de dienst in bestaande processen te integreren, zoals de automatische verzending van facturen, aktes of polissen. Een efficiencyslag waarmee u direct kosten bespaart.

Hoe het werkt

Ervaar nu gratis

Ook Aangetekende Mail ontvangen? Probeer het gratis uit en ontdek de zelf het gemak.

Probeer nu

Ook zij gebruiken Aangetekend Mailen

Hoe werkt het?

Veilig e-mail versturen via Aangetekend Mailen is heel eenvoudig: we integreren de functie in de systemen die u binnen uw organisatie gebruikt. Hierdoor kunt u gemakkelijk overstappen. En dat ook nog eens tegen lagere kosten.

Lees meer

Veilig e-mail versturen

Direct contact
+31 (0)346 58 17 31

Ook veilig e-mail versturen?

[contact-form-7 id=”7″]
Back To Top