Bedrijfsjurist communiceert rechtsgeldig

Bent u als bedrijfsjurist op zoek naar een methode om efficiënt en rechtsgeldig te communiceren met collega’s, zakenpartners en toezichthoudende instanties?

 • Veiligheid Bescherm vertrouwelijke bedrijfsinformatie met onze versleutelde oplossing.
 • Rechtsgeldigheid Vertrouw op de juridische geldigheid van uw communicatie, essentieel voor naleving van regelgeving en contracten.
 • Efficiëntie Bespaar kostbare tijd door 24/7 digitaal te communiceren, direct vanuit uw bedrijfsomgeving.
 • Transparantie Houd uw verzendingen inzichtelijk met ons track & trace-systeem.

Waarom wachten?
Schakel nu over op doelmatige, snelle en betrouwbare communicatie voor uw juridische zaken!

Demo: Aangetekend Mailen in de praktijk

Aangetekend Mailen: Onmisbaar voor juristen in het bedrijfsleven

Of u nu in-house jurist bent of werkzaam in een specifieke sector, Aangetekend Mailen biedt u de mogelijkheid om belangrijke documenten snel, veilig en rechtsgeldig te verzenden. Zorg voor onbetwistbare bewijskracht bij het versturen van contracten, compliance documentatie en interne juridische communicatie.

Aangetekend Mailen
Juridisch verantwoord en eenvoudig

Aangetekend Mailen is een veilige en door de regelgeving erkende methode om juridische documenten digitaal te verzenden. Vergelijk het met de traditionele aangetekende post, maar dan volledig online. Of het nu gaat om belangrijke juridische brieven, contracten of andere documenten, ons platform zorgt voor een betrouwbare aflevering bij de ontvanger.

Digitale handtekening en wettelijk geldig elektronisch bewijs

De ontvanger krijgt de documenten via e-mail aangeboden en kan deze accepteren (met een digitale handtekening voor ontvangst) of afwijzen. Elk detail van de verzending, zoals de datum, het type document en de geadresseerde, wordt nauwkeurig vastgelegd. Hiervan krijg je een wettelijk geldig elektronisch bewijs, wat van onschatbare waarde kan zijn bij eventuele latere geschillen of onduidelijkheden.

Aangetekend Mailen voor bedrijfsjuristen

Voor bedrijfsjuristen biedt het digitaal aangetekend verzenden van documenten een veilige en betrouwbare methode voor het uitwisselen van gevoelige en juridisch bindende documenten.

Toepassingen in het bedrijfsleven

 • Contractbeheer en -vernieuwing
 • Compliance documentatie en rapportages
 • Interne beleidscommunicatie
 • Vertrouwelijke zakelijke overeenkomsten

Door Aangetekend Mailen te integreren in uw bedrijfsprocessen, verhoogt u niet alleen de efficiëntie en de juridische zekerheid, maar voldoet u tevens aan de strenge eisen van gegevensbescherming en privacywetgeving.

Aangetekend Mailen en het naleven van de wetgeving

Dankzij het gebruik van Aangetekend Mailen sta je stevig in je juridische schoenen. Om te beginnen is Aangetekend BV de énige Nederlandse vertrouwensdienst voor Elektronische Aangetekende Bezorging met de belangrijke EU-erkenning qERDS, de belangrijke eIDAS-erkenning voor gekwalificeerde e-mails. Daarnaast voldoet al je correspondentie die via Aangetekend Mailen verloopt aan alle eisen van de privacybescherming GDPR/AVG, de schriftelijkheidsvereiste en de verzend- en ontvangsttheorie. Tot slot verzekert artikel 156a uit het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering dat onze digitale verzendingen voldoen aan alle formele eisen voor bewijsvoering in gerechtelijke procedures.

Aangetekend Mailen heeft deze kenmerken

 • Rechtsgeldigheid: Aangetekend Mailen voldoet aan de juridische eisen voor verzending en ontvangst, wat uiteraard cruciaal is voor juridische professionals.
 • Veiligheid: Geavanceerde encryptie en veiligheidsprotocollen zorgen ervoor dat elk document veilig en vertrouwelijk blijft.
 • Gebruiksgemak: Direct vanuit je eigen e-mailomgeving documenten verzenden, zonder extra handelingen of ingewikkelde procedures.
 • Tijdsbesparing: Geen postkantoorbezoeken meer. Documenten worden digitaal verzonden en je ontvangt een bewijs van ontvangst.
 • Kostenbesparing: Bespaar op kosten die gepaard gaan met fysieke verzending, zoals papier en verzend- en printkosten.
Plan een demo

Aangetekend Mailen is er voor elk budget

Waarom juridische professionals enthousiast zijn

Veel juridische professionals, zoals ARAG, Wolfs Advocaten, Pels & Rijken, Vallei Advocaten & Mediators en DAS, hebben al gekozen voor Aangetekend Mailen vanwege de eenvoud, de betrouwbaarheid én de juridische zekerheid die het biedt.

Start gemakkelijk en snel, en ervaar het gemak van digitale verzending via onze Outlook-module of via een directe koppeling met jouw systeem.

‘Onlangs hadden hackers de mailboxen van twee Nederlandse advocatenkantoren gekraakt. Je reinste nachtmerrie! Dat zal ons met Aangetekend Mailen niet gebeuren.’

Dankzij Aangetekend Mailen is er in de rechtbank geen enkele ruimte voor discussie. Laatst had ik een procedure waarbij een werkgever iemand op staande voet had moeten ontslaan. De rechter zei: ‘Ik zie dat u de Aangetekende Mail op die datum op dat tijdstip heeft opgehaald, u bent dus bekend met de inhoud.’ Dat was vroeger met de ‘gewone’ aangetekende post ook wel zo, maar dat was toch veel meer houtje-touwtje.’

Aldus Martijn Groot Kormelink is advocaat, mediator en partner bij Vallei Advocaten & Mediators.

Lees de hele klantcase

Partners in de juridische sector

Als je diensten levert in de juridische sector en de efficiëntie en veiligheid van je communicatie wilt verbeteren, laten we dan samenwerken. Word partner en versterk je dienstenpakket met Aangetekend Mailen.

Wij geloven dat alle professionals zich moeten kunnen focussen op waar ze goed in zijn. Door de juiste businesspartners te zoeken, kunnen wij Aangetekend Mailen breed en internationaal leveren. Onze technische partners zorgen voor een stabiele en veilige dienst en wij integreren Aangetekend graag met de softwareoplossingen, zodat onze klanten daarvan profiteren. We onderscheiden onze partners in vier verschillende categorieën: in-app, software, business en affiliate. Partner worden kan ook uiteraard. Neem daarvoor verblijvend contact op.

Meer informatie, persoonlijke demo of een vrijblijvende offerte?

Ben je al overtuigd? Dan kun je direct je gewenste Starter abonnement bestellen. Meestal kun je binnen enkele werkdagen al beginnen.

Wel je eerst onze software in actie zien? We organiseren regelmatig een informatief webinar. Of je vraagt een persoonlijke demo aan met een van onze AMbassadeurs. Dan nemen we alle opties met je door. Vul hiervoor onderstaande formulier in. Of lees een van de gratis whitepapers.

Wil je eerst ervaren hoe Aangetekend Mailen werkt? Vraag dan onze brochure aan. We sturen deze dan via een Aangetekende Mail naar je toe.

Wacht niet langer, neem contact op. Neem vandaag nog de stap naar efficiëntere en veiligere zakelijke communicatie!

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top