Samenwerking IPEX en Aangetekend in België

IPEX veroverde eind jaren 80 de Belgische markt met printoplossingen. Inmiddels is het bedrijf geëvolueerd tot serieuze IT-partner en heeft het de legal tech van Aangetekend Mailen geïntegreerd in de specifieke Belgische markt. Nathan Vanharen, director sales en marketing bij IPEX, vertelt in deze blog over de logische fit tussen IPEX en Aangetekend B.V.

Wie is IPEX?

‘Onze expertise ligt op het vlak van het verwerken, personaliseren en verzenden van transactionele en promotionele documenten en het beheer van industriële labels. We optimaliseren documentenstromen door papier en digitaal te combineren in een heldere en gepersonaliseerde multichannel-strategie. IPEX bedient meer dan vijfhonderd klanten in België en in het buitenland en vierde in 2021 zijn 35e verjaardag met 120 medewerkers en een omzet van 28 miljoen euro.’

Qualified Trust Service Provider

Vandaag precies vijf jaar geleden, vonden IPEX en Aangetekend B.V. het tijd om Aangetekend Mailen op de markt te brengen in België. Om vervolgens ook op de lijst van qualified Trust Service Providers te komen, dat was bepaald geen sinecure. Kostte het Aangetekend B.V. maar liefst drie jaar om als qualified Trust Service Provider opgenomen te worden op de EU Trust List, het kostte IPEX met de IP van Aangetekend in België zelfs vijf jaar. Maar in december van het afgelopen jaar was het dan eindelijk officieel!

Totaaloplossing

IPEX doet meer dan enkel het vermarkten van Aangetekend Mailen. IPEX integreert de software en de technologie van Aangetekend Mailen in een totaaloplossing en is daarmee de exclusieve distributeur in België. Zo zijn bijvoorbeeld alle uitnodigingen voor COVID-vaccinaties via het IPEX platform verstuurd, maar ook bijvoorbeeld private bankingstatements of incassobrieven. ‘Dankzij de jarenlange ervaring in de Europese markt, weten wij precies wat het gedrag van ontvangers is in zowel harmonie- als conflictsituaties. Aangetekend Mailen is een oplossing voor zowel grote bedrijven als particulieren en eenpitters. IPEX biedt grootverbruikers een totaaloplossing voor al hun uitgaande documenten, inclusief Aangetekende Mails. Een slim dashboard geeft real-time inzicht in de statussen van alle verzonden Aangetekende Mails. Ook voor het versturen van één enkele Aangetekende Mail biedt IPEX een oplossing.’

Honderd procent digitale equivalent van Aangetekende Post

‘Onze verwachtingen zijn hooggespannen. We hebben inmiddels ruim elf jaar ervaring in deze branche en we weten dat de markt er klaar voor is. In België worden jaarlijks zo’n 27 miljoen aangetekend brieven verstuurd. Als je weet dat je in 2022 voor één aangetekende brief ongeveer acht euro neer moet tellen, kun je wel nagaan hoe groot de markt is nu we een honderd procent digitale equivalent kunnen aanbieden met Aangetekend Mailen. Het mooiste is dat als een Aangetekende Mail om een of andere technische reden niet digitaal kan worden afgeleverd, we terugvallen op papier: de bijlage wordt dan geprint en door Bpost alsnog per (aangetekende) post bezorgd.’

Nieuwsgierig?

Wil je eens verder praten over wat de totaaloplossing van IPEX voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Download onze brochure

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top