Aangetekend in 2023. Een jaar van groei, innovatie en vertrouwen

2023 Was een belangrijk en positief jaar voor Aangetekend. Het jaar stond in het teken van groei, innovatie en sterke partnerschappen. In deze blog blikt Philip Voogt, medeoprichter en commercieel directeur van Aangetekend, terug op de kansen en uitdagingen die dit jaar met zich meebracht.

Samenwerking met Confido: een belangrijke strategische zet

Begin 2023 sloten wij ons aan bij Confido, een Nederlandse groep van specialisten in digital trust services. Deze stap symboliseert de ambitie om onze diensten uit te breiden en onze positie als een van de toonaangevende Europese trust-providers te versterken. Als onderdeel van Confido krijgen we toegang tot de kennis en systemen van de bredere groep. We zijn al marktleider in Nederland op het gebied van gekwalificeerde aangetekende e-mail en door de samenwerking met Confido hebben we nu de mogelijkheid om een dergelijke positie ook in andere Europese markten te realiseren.

Krachtenbundeling met Reconi voor meer digitale veiligheid

Een andere loot aan de stam van de Confido groep is Reconi, een van de vijf Nederlandse e-herkenningsdiensten. Door onze krachten te bundelen met die van Reconi in een strategisch samenwerkingsverband kunnen we onze gezamenlijke expertise en innovatieve diensten aanbieden aan een breder publiek.

Succes op de Zorg & ICT-beurs

In de eerste helft van het jaar waren we te vinden op de Zorg & ICT-beurs. De diensten Aangetekend Mailen en Beveiligd Mailen zijn inmiddels onmisbaar in de gezondheidszorg. Deze oplossingen bieden veilige en efficiënte methodes voor het delen van gevoelige informatie, ze verbeteren het vertrouwen van patiënten en helpen zorgverleners te voldoen aan privacyregels. De beurs was een uitgelezen kans om de voordelen van onze dienst voor de gezondheidszorgsector nog eens te benadrukken. Daar zijn waardevolle interacties en samenwerkingen uit voortgekomen.

Digitale innovatie in de banksector

KBC Bank & Verzekering is bekroond als de beste bank met de beste mobiele app ter wereld en wij zijn geselecteerd om daar onderdeel van te zijn. In samenwerking met IPEX Group heeft KBC Aangetekend Mailen toegevoegd aan haar prijswinnende app, KBC Mobile. Daardoor kunnen klanten van KBC, KBC Brussels en CBC eenvoudig een aangetekende e-mail versturen direct vanuit de bankapp.

Hernieuwde certificering als Qualified Trust Service Provider

In juli van het afgelopen jaar werd Aangetekend opnieuw gecertificeerd als qTSP (qualified Trust Service Provider) en daar zijn we enorm trots op. Daarnaast zijn we in Nederland de enige leverancier voor een qERDS-oplossing (qualified Electronic Registered Delivery Service). Dit betekent dat wij als dienstverlener nog steeds voldoen aan de strenge eIDAS-eisen en daarmee verzekeren we dat de door ons geleverde diensten veilig, betrouwbaar en conform de EU-regelgeving zijn.

Duurzame partnerschap met Payt

In augustus vierden we onze tienjarige samenwerking met Payt, het grootste debiteurenbeheerplatform van Nederland. Dankzij de inzet van Aangetekend Mailen in het proces van Payt kan een debiteur nooit ten overstaan van een rechter beweren dat hij een factuur, een aanmaning of een ander bericht niet heeft gezien. Payt is actief in negen landen en in alle negen landen maken zij gebruik van Aangetekend Mailen.

 

Samenwerking met PostNL

Op de valreep van 2023 was er nog goed nieuws voor de gebruikers van de PostNL-app. Eindelijk kunnen zij hun belangrijke berichten verzenden vanaf mobiel of tablet, waar en wanneer ze maar willen, want inmiddels is Aangetekend Mailen onderdeel van de app en wordt deze actief aangeboden binnen B2B. Vooralsnog is onze oplossing te vinden onder het kopje Account > Innovatie. Op 7 november waren we, samen met PostNL, te vinden op de Credit Expo.

 

Steeds vaker onderdeel van Microsoft-werkplek

In 2023 zijn we opnieuw mooie samenwerkingen aangegaan met Microsoft-partners. Onze diensten vormen steeds vaker een integraal onderdeel van de Microsoft-werkplek. Zo heeft Korton sinds 1 december 2023 Beveiligd Mailen in hun Digitale Werkplek geïntegreerd. Op deze manier kunnen ze het niveau van informatiebeveiliging van hun klanten naar een nog hoger plan tillen.

Nieuw jasje Digitaal Ondertekenen

Als Trust Service Provider bieden we – naast Aangetekend Mailen, Beveiligd Mailen en Grote Bestanden Mailen – ook Digitaal Ondertekenen aan, die in het afgelopen jaar een significante vernieuwing heeft ondergaan. Digitaal Ondertekenen sluit nu nog nauwer aan bij de ervaring van de traditionele ‘natte krabbel’, waardoor mensen eenvoudig de overstap kunnen maken naar de digitale variant.

 

Voortdurende groei en kansen

Gedurende het jaar hebben we ons team uitgebreid met nieuwe talenten. Ook in 2024 blijven we op zoek naar meer collega’s om ons team te versterken. Heb je interesse in een rol als Customer Success Manager of Java Developer? Kijk dan gerust eens bij onze vacatures.

samenwerken

Op naar opnieuw mooie ontwikkelingen in 2024

Kortom: 2023 was een jaar waarin we onze positie als EU-gekwalificeerde vertrouwensdienst opnieuw hebben versterkt en onze diensten hebben uitgebreid voorbij de grenzen van Aangetekend Mailen. Als één van de acht Nederlandse EU-gekwalificeerde vertrouwensdiensten garanderen wij met onze verschillende oplossingen de veiligheid en rechtsgeldigheid van onze digitale documenten, waarmee wij een essentiële rol vervullen in de digitale veiligheid en compliance. We zijn trots op deze ontwikkelingen en kijken uit naar de kansen die 2024 ons zal brengen.

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top