BaseNet en Aangetekend Mailen maken het je makkelijk

Als advocaat weet je hoe belangrijk het is om cruciale documenten zodanig te versturen dat de inhoud onder alle omstandigheden geborgd is, dat duidelijk is wie de verzender is en wie de ontvanger, dat de verschillende fasen in het verzend- en ontvangstproces eenduidig worden vastgelegd en dat de AVG wordt gerespecteerd. Tot voor kort had je een abonnement nodig op Aangetekend Mailen om dit ook digitaal te regelen. BaseNet en Aangetekend Mailen presenteren de stuksoplossing. Alle voordelen van de digitale aangetekende bezorgdienst, maar dan geen abonnement!

 • Veilig versturen van belangrijke gegevens
 • Rechtsgeldig vergelijkbaar aan een aangetekende post
 • 24/7 ongeacht tijd en locatie kunnen versturen
 • Geen abonnement betaal per stuk en achteraf
 • Mailen met de Rechtspraak
Aangetekend Versturen

Rechtsgeldig

Veilig Mailen

Beveiligd

Aangetekend Efficient

Efficiënt

Aangetekende Brief

Kostenbesparend

Wat kan de module Aangetekend Mailen?

Aangetekend Mailen ondersteund je bij het versturen van belangrijke en vertrouwelijke stukken met het gemak van een email!

Met de inzet van de dienst ben je er zeker van dat je deze informatie ‘Beveiligd en Rechtsgeldig’ direct vanuit je BaseNet omgeving kan versturen en is het mogelijk om de terugkoppelingen evenals het real-time status biljet direct op dossierniveau verwerken en indien nodig door te belasten.

Ongeacht tijd en locatie kun je als juridisch professional belangrijke informatie met volledige juridische zekerheid beveiligd versturen naar een client, tegenpartij, Rechtbank of anders. Naast de juridische zekerheid levert dit een direct aantal voordelen op waar vele Advocatenkantoren dagelijks hun voordeel pakken. Wat voor hun goed werkt is het verkrijgen van een grip op het verzend- en ontvangstproces, kostenbesparing, geen verlies van tijd voor het behalen van belangrijke termijnen.

“Voor juristen is het belangrijk geen beroepsfouten te maken. Gelukkig is er inmiddels ook jurisprudentie: ook rechters accepteren Aangetekend Mailen.”

Fax rechtspraak

Veilig Mailen met de Rechtspraak

Met de samenwerking tussen BaseNet en Aangetekend kun je nu ook direct vanuit je BaseNet mailomgeving zonder vaste kosten met de Rechtspraak communiceren. Aangetekend B.V. is de enige partij in Nederland met een eIDAS certificering (qERDS) en voldoet daarmee automatisch aan de gestelde eisen voor het veilig mailen met de Rechtspraak. Op termijn heeft de Rechtspraak de intentie over te willen gaan op de Europese verordening eIDAS – qERDS (qualified electronic registered delivery service) voor uitwisselen van de berichten, zodoende ben je toekomstbestendig!


Voordelen
van Aangetekend Mailen

 • Veilig belangrijke gegevens versturen
 • Rechtsgeldig bewijs van verzenden en inhoud
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goedkoper dan een fysieke aangetekende brief
 • Snelheid na verzenden gelijk bij de ontvanger aangeboden
 • Track & Trace volg jouw zending
 • 24/7 ongeacht tijd en locatie
 • Zekerheid dat jouw brief wordt aangeboden

Aangetekend is eIDAS gekwalficieerd

Aangetekend B.V. is de enige Nederlandse eIDAS vertrouwensdienstverlener die de vertrouwensdienst elektronische aangetekende bezorging levert. eIDAS staat voor ‘Electronic Identities And Trust Services’ en is een Europese Verordening. Met eIDAS hebben de Europese lidstaten afspraken gemaakt om dezelfde begrippen, betrouwbaarheidsniveaus en onderlinge digitale infrastructuur te gebruiken. Europese wetgeving prefereert boven lokale wetgeving en uiteraard ook boven normen en technische afspraken. Lees meer.

Hoe werkt de module?

Binnen BaseNet krijgt u in het e-mailscherm een extra verzendknop voor het versturen van de e-mail via Aangetekend Mailen. Na verzenden worden de stukken direct via een notificatie bij de ontvanger aangeboden, waarbij de ontvanger specifiek dient aan te geven of hij het bericht wilt accepteren. Door notificaties en eventueel via het online Aangetekend Mailen portaal heeft u eenvoudig inzicht in al uw verzonden stukken en de status daarvan. Van ieder aangeboden stuk is een uitgebreid rapport beschikbaar, voorzien van de nodige certificaten, waarmee u de juridische status van het proces kunt aantonen.

Wat kost een Aangetekende mail per stuk?

Aangetekend kan nu via BaseNet ook via “pay per use” gebruikt worden. Na het activeren van deze module kunnen alle geautoriseerde gebruikers een aangetekende mail sturen. Per zending wordt een vast bedrag in rekening gebracht. Periodiek worden de verzonden aangetekende mail via een afgegeven incasso geïncasseerd. Voor deze stuksoplossing hoeft er geen contract te worden afgesloten, of een dure koeriersdienst ingeschakeld te worden. Maar kun je wel direct mailen met de Rechtspraak.

Facturatie

Nadat de beheer van het kantoor de module Aangetekend Mailen “pay per use”heeft geactiveerd, kunnen de bevoegde gebruikers binnen het advocatenkantoor een aangetekende mail versturen. Per aangetekende mail betaalt u een vast tarief (prijspeil 2023 is € 4,00). Periodiek zullen wij u een factuur sturen. Bij de activatie van de module in BaseNet wordt u gevraagd om een machtiging af te geven voor automatische incasso. Enkele dagen na het ontvangen van de factuur wordt het bedrag automatisch afgeschreven van uw bankrekening.

Wat zijn de voorwaarden?

Bij het gebruik van Aangetekend Mailen, abonnement of de stuksoplossing, gelden er voorwaarden. Deze voorwaarden kun je hier terugvinden.

Tevreden klanten

37% van de advocaten en notariskantoren in de juridische sector vertrouwt op de producten van Aangetekend.

Back To Top