Creditmanagement en aantoonbaar communiceren

Op zoek naar een manier om aantoonbaar en rechtsgeldig te communiceren met debiteuren op een manier die positieve impact heeft op de klanttevredenheid en de betaalconversie?

 • Veilig: Bescherm financiële en klantinformatie.
 • Rechtsgeldig: Vertrouw op de juridische geldigheid.
 • Efficiënt: Bespaar tijd door 24/7 digitaal te communiceren.
 • Transparant: Volg je zendingen met track & trace

Waarom wachten?
Stap nu over op doelmatige, snelle en betrouwbare communicatie met debiteuren!

Demo: Aangetekend Mailen in de praktijk

Aangetekend Mailen voor creditmanagement

Of je nu werkzaam bent bij een incassobureau, factoringmaatschappij, deurwaarderskantoor, schuldhulpverleningsorganisatie, of als schuldkoper of bij een kredietverzekeraar, met Aangetekend Mailen verzend je belangrijke documenten snel, veilig en rechtsgeldig. Als vooruitstrevende creditmanagementprofessional kun je niet meer zonder.

Je wilt er altijd op kunnen vertrouwen dat je documenten goed aankomen, ook als je ze via e-mail verzendt. Dankzij Aangetekend Mailen weet je precies wat wanneer en door wie is ontvangen, dankzij ons betrouwbare track-en-trace-systeem. Zo helpen we jou als financieel dienstverlener om je werk slimmer en efficiënter te maken.

Aangetekend Mailen
Juridisch verantwoord en eenvoudig

Aangetekend Mailen is een veilige en door de regelgeving erkende methode om juridische documenten digitaal te verzenden. Vergelijk het met de traditionele aangetekende post, maar dan volledig online. Of het nu gaat om betalingsherinneringen, incassobrieven, betalingsregelingen of andere – juridische – correspondentie, ons platform zorgt voor een betrouwbare aflevering bij de ontvanger.

Digitale handtekening en wettelijk geldig elektronisch bewijs

De ontvanger krijgt de documenten via e-mail aangeboden en kan deze accepteren (met een digitale handtekening voor ontvangst) of afwijzen. Elk detail van de verzending, zoals de datum, het type document en de geadresseerde, wordt nauwkeurig vastgelegd. Hiervan krijg je een wettelijk geldig elektronisch bewijs, wat van onschatbare waarde kan zijn bij eventuele latere geschillen of onduidelijkheden.

Aangetekend Mailen in de creditmanagementbranche

Binnen de creditmanagementsector biedt het digitaal aangetekend verzenden van documenten een veilige en betrouwbare methode voor het uitwisselen van gevoelige en juridisch bindende documenten.

Te gebruiken voor deze documenten en processen

 • Juridische documenten zoals aanmaningen, incassobrieven, schuldbekentenissen, verklaringen van openstaande saldo’s en andere juridische correspondentie.
 • Communicatie rondom betalingsherinneringen, informatieverzoeken, betalingsplannen, -regelingen en -oplossingen en andere correspondentie die bijdraagt aan een positieve klantrelatie.

Het aangetekend verzenden van e-mails binnen de creditmanagementbranche verhoogt niet alleen de efficiëntie, het vermindert het risico op fouten en biedt bovendien de juridische zekerheid die in deze sector onmisbaar is.

Aangetekend Mailen en het naleven van de wetgeving

Dankzij het gebruik van Aangetekend Mailen sta je stevig in je juridische schoenen. Om te beginnen is Aangetekend BV de énige Nederlandse vertrouwensdienst voor Elektronische Aangetekende Bezorging met de belangrijke EU-erkenning qERDS, de belangrijke eIDAS-erkenning voor gekwalificeerde e-mails. Daarnaast voldoet al je correspondentie die via Aangetekend Mailen verloopt aan alle eisen van de privacybescherming GDPR/AVG, de schriftelijkheidsvereiste en de verzend- en ontvangsttheorie. Tot slot verzekert artikel 156a uit het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering dat onze digitale verzendingen voldoen aan alle formele eisen voor bewijsvoering in gerechtelijke procedures. Daarnaast worden binnen creditmanagement regelmatig formele kennisgevingen en incassobrieven verstuurd. Zonder Aangetekend Mailen ontbreekt een juridisch geldige manier van verzenden. Dit kan problematisch worden als je in een juridisch geschil conform de Wet Incasso Kosten (WIK) moet aantonen dat iets verstuurd en ontvangen is, wat noodzakelijk is wanneer je buitengerechtelijke incassokosten wilt verhalen.

Aangetekend Mailen heeft deze voordelen voor de creditmanagementprofessional

 • Efficiëntieverbetering: Verhoog de attentiewaarde, voldoe aan dossieropbouw, vergroot de voorspelbaarheid van inkomende geldstromen en verklein risico’s.
 • Rechtsgeldigheid: Aangetekend Mailen voldoet aan de juridische eisen voor verzending en ontvangst, wat uiteraard cruciaal is binnen de creditmanagementsector.
 • Veiligheid: Geavanceerde encryptie en veiligheidsprotocollen zorgen ervoor dat elk document veilig en vertrouwelijk blijft.
 • Gebruiksgemak: Direct vanuit je eigen e-mailomgeving documenten verzenden, zonder extra handelingen of ingewikkelde procedures.
 • Tijdsbesparing: Geen postkantoorbezoeken meer. Documenten worden digitaal verzonden en je ontvangt een bewijs van ontvangst.
 • Kostenbesparing: Bespaar op kosten die gepaard gaan met fysieke verzending, zoals papier en verzend- en printkosten.
Plan een demo

Aangetekend Mailen is er voor elk budget

Waarom financiële professionals enthousiast zijn

Veel creditmanagementprofessionals, zoals Payt, Twikey, iFlow en praclox hebben Aangetekend Mailen omarmd vanwege de eenvoud, de betrouwbaarheid én de juridische zekerheid die het biedt.

Start gemakkelijk en snel, en ervaar het gemak van digitale verzending via onze Outlook-module of via een directe koppeling met jouw systeem.

‘Ik wist er niet van’ is bij ons géén argument, dankzij Aangetekend Mailen.’

Dankzij Aangetekend Mailen kan een debiteur nooit ten overstaan van een rechter beweren dat hij een factuur, een aanmaning of een ander bericht niet heeft gezien. Wat er ook gebeurt, het argument ‘ik wist er niet van’ kan bij ons nooit meer een argument zijn. Dat een debiteur een bepaald bericht heeft ontvangen en hoe laat, dat staat onomstotelijk vast.

Aldus Sander Kamstra, directeur van Payt.

Lees de hele klantcase >>>

Partners in creditmanagement

Als je diensten levert in creditmanagement en de efficiëntie en veiligheid van je communicatie wilt verbeteren, laten we dan samenwerken. Word partner en versterk je dienstenpakket met Aangetekend Mailen.

Wij geloven dat alle professionals zich moeten kunnen focussen op waar ze goed in zijn. Door de juiste businesspartners te zoeken, kunnen wij Aangetekend Mailen breed en internationaal leveren. Onze technische partners zorgen voor een stabiele en veilige dienst en wij integreren Aangetekend graag met de softwareoplossingen, zodat onze klanten daarvan profiteren. We onderscheiden onze partners in vier verschillende categorieën: in-app, software, business en affiliate. Partner worden kan ook uiteraard. Neem daarvoor verblijvend contact op.

Meer informatie, persoonlijke demo of een vrijblijvende offerte?

Ben je al overtuigd? Dan kun je direct je gewenste Starter abonnement bestellen. Meestal kun je binnen enkele werkdagen al beginnen.

Wel je eerst onze software in actie zien? We organiseren regelmatig een informatief webinar. Of je vraagt een persoonlijke demo aan met een van onze AMbassadeurs. Dan nemen we alle opties met je door. Vul hiervoor onderstaande formulier in. Of lees een van de gratis whitepapers.

Wil je eerst ervaren hoe Aangetekend Mailen werkt? Vraag dan onze brochure aan. We sturen deze dan via een Aangetekende Mail naar je toe.

Wacht niet langer, neem contact op. Neem vandaag nog de stap naar efficiëntere en veiligere zakelijke communicatie!

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top