skip to Main Content

Creditmanagement

Stop met versturen van belangrijke documenten via (aangetekende) post of onbeveiligde e-mail.
Besef goed dat er ontzettend veel onzekerheid is bij zowel verzending als ontvangst van belangrijke documenten.

Heb jij een vertrouwd gevoel bij verzending van belangrijke documenten via de analoge post? Weet jij zeker dat jouw post, eenmaal aangeboden in het fysieke postproces, diezelfde dag nog verzonden wordt? Ben je ervan overtuigd dat het document daadwerkelijk komende week nog arriveert, bij de juiste persoon? – Nee. Dit ben je niet.

  • Nadat het document is aangeboden in het postproces, heb je geen zekerheid meer en is er 0% inzicht in waar het document zich bevindt;
  • Wanneer het document verzonden wordt middels de gewone postbode, bevindt het zich in een kwetsbare fietstas tijdens een fysieke fietstocht;
  • De handtekening bij ontvangst is slechts een ontvangstbewijs van de persoon die op dat moment op het betreffende adres het document in ontvangst heeft genomen;
  • De uiteindelijke (re)actie van de andere partij laat gemiddeld maar liefst 17 dagen op zich wachten.

Wanneer je echter een document via aangetekende e-mail verstuurd, heb je 100% controle over het verzend- en ontvangstproces. En dat is nog maar het tipje van de ijsberg van alle voordelen.

Wat is aangetekend mailen?

Een aangetekende e-mail of aangetekende elektronische zending kun je zien als een digitale postbode. Denk hierbij aan het online versturen van:

  • Facturen
  • Herinneren
  • WIK Brief (14 dagen brief)
  • Aanmaningen
  • Ingebrekestellingen
  • en andere belangrijke documenten.

Het biedt grip op de cashflow, is een effectief pressiemiddel, het is veilig en bovendien rechtsgeldig. Hierdoor zorgt Aangetekende Mailen voor een gemakkelijke en snelle afhandeling van contracten, maar ook voor een verhoogde attentiewaarde en dossieropbouw in het geval van openstaande facturen, ontslagzaken en beslaglegging.

Sneller betalende klanten dankzij betaallink

Aanmaningen, ingebrekestellingen en herinneringen: manieren om jouw klant te laten betalen wanneer de wettelijke betaaltermijn verstreken is. – Maar zijn deze ook effectief?

Met een Aangetekende Mailen kun je heel eenvoudig een betaallink toevoegen, op bijvoorbeeld de WIK-brief (de herinneringsbrief na 14 dagen). Een ander voorbeeld van een betaallink is de SEPA machtiging. Ook deze kun je via een Aangetekende Mailen versturen.

Payt

”Wat er ook gebeurt, het argument ‘ik wist er niet van’  is bij ons géén argument, dankzij Aangetekend Mailen.”

Sander Kamstra
Directeur

ARAG

”Voor juristen is het belangrijk geen beroepsfouten te maken. Gelukkig is er inmiddels ook jurisprudentie: ook rechters accepteren Aangetekend Mailen.”

Saida Hamdiouiel Hajaji
Teamleider afdeling Vastgoed

 

Zij maken ook gebruik van de Digitale Postbode

Back To Top
×Close search
Zoeken