Waarom Aangetekend Mailen een gamechanger is voor waterschappen

De Nederlandse overheid is een complex netwerk van organisaties, elk met unieke verantwoordelijkheden. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de waterschappen, die belast zijn met het waterbeheer in ons land. Vanwege hun cruciale rol in het beheer van waterwegen, dijken en waterzuiveringsinstallaties, is efficiënte communicatie van groot belang voor deze organisaties. Een technologie die hierbij kan helpen is Aangetekend Mailen. In dit artikel verkennen we hoe waterschappen kunnen profiteren van deze moderne oplossing voor hun communicatiebehoeften.

Waarom Aangetekend Mailen gebruiken als Waterschap?

Waterschappen werken nauw samen met andere overheden zoals gemeenten, provincies en het Rijk. Dit samenwerkingsverband vereist het regelmatig uitwisselen van belangrijke informatie en documenten. Traditioneel werd dit vaak gedaan via fysieke aangetekende post, een proces dat tijdrovend en kostbaar kan zijn. Met Aangetekend Mailen kunnen waterschappen deze documenten nu snel en veilig via e-mail versturen. Dit biedt meerdere voordelen:

  1. Tijdsefficiëntie: Waar het verzenden van fysieke post dagen kan duren, is een aangetekende e-mail direct bij de ontvanger.
  2. Betrouwbaarheid: Het systeem biedt zekerheid dat de e-mail is ontvangen, wat cruciaal is voor belangrijke documenten zoals vergunningen en juridische correspondentie.
  3. Compatibiliteit: Aangetekend Mailen integreert naadloos met bestaande e-mailprogramma’s en documentbeheersystemen, waardoor de implementatie eenvoudig is.

De gebruiksvriendelijke ondersteuning die Aangetekend Mailen biedt, zorgt ervoor dat medewerkers van waterschappen snel vertrouwd raken met het systeem. Hierdoor kunnen ze zonder zorgen belangrijke documenten elektronisch versturen.

Duurzaamheid en een Beter Milieu

Waterschappen staan vaak voor strikte deadlines en hebben een voortdurende noodzaak voor efficiënte communicatie. Aangetekend Mailen biedt niet alleen een verbetering in snelheid en betrouwbaarheid, maar draagt ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie. Door te kiezen voor digitale communicatie in plaats van papieren post, verminderen waterschappen hun papierverbruik en transportbehoeften aanzienlijk. Dit past perfect binnen hun bredere milieudoelstellingen en versterkt hun rol in milieubeschermingsprojecten. Het verminderen van de ecologische voetafdruk door minder papier te gebruiken en minder fysieke post te versturen, helpt waterschappen bij hun streven naar een duurzamere bedrijfsvoering.

Kostenbesparing

De overstap van traditionele aangetekende post naar Aangetekend Mailen kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. De kosten van papier, enveloppen en postzegels worden geëlimineerd, en de administratieve verwerkingstijd wordt drastisch verminderd. De financiële middelen die hiermee worden bespaard, kunnen worden herinvesteerd in andere essentiële projecten en activiteiten binnen de waterschappen. Dit maakt Aangetekend Mailen niet alleen een efficiënte, maar ook een economisch verantwoorde keuze.

Andere waterschappen

Er zijn al diverse waterschappen klant bij Aangetekend. Onder andere Brabantse Delta en Limburg zien de voordelen van Aangetekend Mailen in. Bij Waterschap Limburg zetten ze zich in voor efficiënt en duurzaam werken. Daarom maken ze al geruime tijd gebruik van de dienst Aangetekend Mailen. Met onze dienst kunnen ze op een eenvoudige, rechtsgeldige en beveiligde manier digitaal aangetekende documenten versturen. Volgens Waterschap Limburg wordt de dienst ook gebruikt voor het verzenden van vertrouwelijke en privacygevoelige documenten. Deze digitale oplossing staat naast het fysiek aangetekend versturen van post. Aangetekend Mailen helpt ze bij het streven naar digitaal werken, waarbij ze het aantal fysieke aangetekende zendingen tot een minimum beperken. Daarnaast kunnen ze efficiënter, veiliger en milieuvriendelijker communiceren.

Conclusie

Voor waterschappen biedt Aangetekend Mailen een moderne en efficiënte oplossing voor hun communicatiebehoeften. Het systeem combineert tijdsefficiëntie, betrouwbaarheid, duurzaamheid en kostenbesparing, wat het tot een waardevolle aanvulling maakt op hun bestaande processen. Door over te stappen op deze innovatieve technologie kunnen waterschappen hun operaties optimaliseren en zich nog beter richten op hun belangrijkste taken: het beheren en beschermen van ons water.

Wil je meer weten over hoe Aangetekend Mailen jouw waterschap kan ondersteunen? Download dan onze brochure, woon een webinar bij of plan direct een persoonlijke demo in.

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top