skip to Main Content

Huur opzeggen

Bij een verhuizing komt altijd veel kijken. Waaronder de huur opzeggen van je huidige woning. Om gedoe achteraf te voorkomen is het belangrijk dat je dit goed regelt. Bij wet moet dit dan ook aangetekend worden verzonden. Verstuur een volledig rechtsgeldige huur opzegging aangetekend zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. En je krijgt het bewijs van de verzending direct in jouw inbox.

 

Verstuur aangetekend voor € 2,50

 

Aangetekend Versturen

Rechtsgeldig

Veilig Mailen

Beveiligd

Aangetekend Efficient

Efficiënt

Aangetekende Brief

Kostenbesparend

Huurovereenkomst opzeggen?
Houd hier rekening mee

Opzegtermijn huurovereenkomst

De opzegtermijn van een huurcontract is minimaal één maand en maximaal drie maanden. De wet bepaalt dat de opzegtermijn voor de huurder gelijk is aan de betalingstermijn voor de huur. Als je de huur per maand betaalt, is jouw opzegtermijn dus één maand. Van deze wettelijke regel mag niet worden afgeweken.

 

Juridisch huur opzeggen

Een huurovereenkomst moet bij wet aangetekend worden opgezegd. Met de inzet van Aangetekend Mailen verstuur je volledig rechtsgeldig de huuropzegging per email. Aangetekend B.V. is hiervoor de Europees gekwalificeerde vertrouwensdienst.

Borg

Bij het betrekken van de woning of het kantoorpand heb je waarschijnlijk borg betaald. Houd goed in de gaten dat je deze ook van de verhuurder terug ontvangt en benoemd bij de huur opzegging.

Gratis voorbeeldbrief huuropzeggen

Dé oplossing voor alle
belangrijke documenten

Beveiligd

Rechtsgeldig

Efficient

eIDAS QTSP

De vier belangrijkste redenen waarom een huurcontract wordt opgezegd:

Er zijn veel redenen te verzinnen waarom je gaat verhuizen en daar komt veel bij kijken. Wat je dan niet wil is dat de huuropzegging gedoe oplevert en daarmee tijd en geld gaat kosten. Met een Aangetekende Mail ben je er zeker van dat je de huuropzegging rechtsgeldig hebt verzonden.

1. Huur opzeggen vanwege een verhuizing

Je woont al een tijdje naar je zin maar vanwege ruimte te kort, ander werk, relaties, of anders, ga je verhuizen. Regel je verhuizing daarom goed met het opzeggen van je huurcontract met de gratis voorbeeld brief.

2. Opzeggen huurcontract door wanprestaties verhuurder.

Het leek zo mooi en tijdens de bezichtiging was er niets te zien. Maar als je eenmaal in een huis woont heb je al vrij snel door wat er niet deugd. De verhuurder heeft het mooier doen lijken en doet niet zijn best om de problemen te verhelpen. In dat geval wil je rechtsgeldig je huurcontract opzeggen.

3. Het huurcontract opzeggen vanwege het stoppen van een relatie.

Het huis waar jullie samen zijn gaan wonen is niet meer jullie gezamenlijke plek. De relatie is gestopt en je wil dan ook graag een nieuwe start met een nieuw huis. Om geen onduidelijkheid over het huis en de huurkosten te krijgen met je ex kun je beter samen het opzeggen huurcontract regelen.

4. Overige redenen waarvoor je een huur opzeggen brief nodig hebt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te verzinnen waarom je de huur wil opzeggen. Denk aan gezinsuitbreiding, tijdelijke ruimte, ander werk, etc. in alle gevallen moet je de verhuurder laten weten dat je de huurovereenkomst beëindigd. Om zeker te zijn dat het goed is geregeld kun je gebruik maken van het voorbeeld ‘huur opzeggen brief’

 

Zij maken al gebruik van Aangetekend Mailen

 

Back To Top
Zoeken