skip to Main Content

HR

Beveiligd, Rechtsgeldig en Efficiënt

Of het nu gaat om de arbeidsovereenkomst van een nieuwe medewerker, waarschuwings- of ontslagbrief, vaststellingsovereenkomst of jaaropgave, je wilt ze beveiligd en rechtsgeldig bij de medewerker afleveren. Als HR-manager kun je eenvoudig vanuit je mailprogramma belangrijke documenten ‘Beveiligd en Rechtsgeldig’ versturen naar de (toekomstige) medewerker en volledig grip op het verzend- en ontvangstproces houden.

Aangetekend Mailen zorgt ervoor dat de – toekomstige – medewerker de documenten in zijn of haar bezit krijgt. Gaat het om een overeenkomst, dan kan die dankzij de optie Digitale Handtekening eenvoudig en rechtsgeldig worden getekend. Bovendien voldoe je als HR-manager dankzij Aangetekend Mailen ook aan de zorgplicht, mocht de medewerker niet reageren. Een prettig gevoel.

Hoe ga je als HR-manager om met de WAB?

Deze nieuwe wet betekent nogal wat voor veel HR-afdelingen. Voorheen was het leeuwendeel van de medewerkers van bijvoorbeeld grote retailers ondergebracht bij een payroll-organisatie. Die moeten nu versneld overstappen naar een vast contract. Dat betekent niet alleen dat iedereen een arbeidsovereenkomst moet krijgen, maar ook dat – in de toekomst – documenten als nieuwe arbeidsovereenkomsten, waarschuwingsbrieven, ontslagbrieven en vaststellingsovereenkomsten verzonden en geregistreerd moeten worden. Dat zijn behoorlijk arbeidsintensieve en vrij langdurige processen waarbij veel documenten – heen en weer – per aangetekende post moeten worden verstuurd.

Sneller en efficiënter communiceren

Diverse (grote) retailers maken actief en met succes gebruik van de Aangetekend Mailen-software om de communicatie efficiënt, beveiligd en rechtsgeldig te laten verlopen. Met de optie van de Digitale Handtekening kunnen (toekomstige) medewerkers op een eenvoudige manier vanuit hun eigen mailbox een rechtsgeldig akkoord geven op de arbeidsovereenkomst, waarna ze dezelfde dag nog van start kunnen gaan. Door een directe koppeling met HR-systemen kan in een oogopslag de status van een zending worden ingezien. Dat scheelt papier, geld, maar vooral heel veel kostbare tijd. Als HR-medewerker weet je zeker dat het hele proces is gedigitaliseerd, dat rechtsgeldigheid van de communicatie gewaarborgd is en dat je tegelijkertijd ook nog eens voldoet aan de eisen van de AVG.

Beveiliging

Aangetekend mailen ondergaat periodieke audits en voldoet aan strenge eisen van de Europese Unie. Mocht je hier meer over willen lezen? Dat kan hier!

Mocht dit jou nog niet overtuigd hebben?

Neem contact op met een van onze AMbassadeurs

Jumbo
”Aangetekend Mailen is een slimme toepassing van techniek, bedacht door een stel whizzkids. Het is eenvoudig in gebruik en maakt het werk aanzienlijk makkelijker, goedkoper en effectiever.” Aldus Geert van Heijsbergen, manager facilitaire zaken bij Jumbo Supermarkten”.

Maandag
”Vele mails inclusief arbeidsovereenkomsten zijn inmiddels via Aangetekend Mailen verstuurd,  met vele positieve reacties van de interim talenten tot gevolg.”

Meer weten?

    Zij maken ook gebruik van de Digitale Postbode

    Back To Top
    ×Close search
    Zoeken