skip to Main Content

'De Digitale Postbode van Europa'

Belangrijke documenten onbeveiligd mailen, in een fietstas bezorgen of nog een mijn-omgeving creëren? Onze missie is om de Digitale Postbode van Europa te willen zijn.

Aangetekend B.V. biedt als EU Qualified Trust Service Provider de mogelijkheid om ontvangers eenvoudig beveiligd en rechtsgeldig per email te bereiken conform de hoogste gestelde eisen van de Europese unie (eIDAS).

Het begon allemaal met Aangetekend Bellen

‘Onze missie? De digitale postbode van Europa worden!’ Philip Voogt en Wouter van den Brink begonnen in 2011 met de dienst Aangetekend Bellen, zodat een mondelinge overeenkomst ook daadwerkelijk een overeenkomst was. Philip kwam op dit idee na een probleem te hebben gehad met telefonische toezeggingen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die later weer werden ontkracht. Gek genoeg bleek er in de wereld nog geen juridisch bindende opname tool te zijn. Na een korte samenwerkingsperiode met KPN besloten Wouter en Philip het over een andere boeg te gooien en zelfstandig verder te gaan.

Van bijzaak naar belangrijkste dienst

Al vrij snel kwam de vraag uit de markt of wij het ‘aangetekend’ ook per email konden doen. De Aangetekend koers was al gezet dus waarom ook niet als eerste de email variant ontwikkelen. Omdat dit in die tijd een niet-bestaande dienst in een niet-bestaande markt was de uitdaging ook twee keer zo groot. Alle zeilen moesten worden bijgezet en wat eerst bijzaak leek, werd al snel onze belangrijkste dienst. Met de huidige wet- en regelgeving neemt de acceptatie in een fors tempo toe. Inmiddels zijn we in meerdere landen actief en binnenkort komen we als eerste end-to-end aangetekende mailoplossing op de EU Trust List.

”85% Aangetekende Mails waren oorspronkelijk geen aangetekende poststukken”

Eenvoud en efficiënt voor beide partijen

Begon Aangetekend Mailen ooit aangetekende post te vervangen, inmiddels is ruim vijfentachtig procent van de aangetekende mails meer dan een vervanging van aangetekende poststukken. Dit zijn documenten die niet officieel ondertekend moeten worden, maar waarvan je niet wil dat ze in verkeerde handen komen of dat er discussie met de ontvanger ontstaat over het Wie, Wat, Wanneer met Wie. Er gaat onbewust nog te veel privacygevoelige informatie via ‘normale’ e-mail. Aangetekend B.V. staat voor Eenvoudig, beveiligd en rechtsgeldig je documenten versturen. Daarnaast wordt Aangetekend Mailen gezien als easy to use oplossing voor proces optimalisatie, kostenbesparing en snellere doorlooptijden.Aangetekend Mailen

Digitale postbode van Europa

Onze missie is om de digitale postbode van Europa te worden en zijn aardig op weg. In meerdere Europese landen zijn we inmiddels met lokale partners actief.

Als Trust Service Provider – en na plaatsing door Agentschap Telecom op de EU Trust List als Qualified Trust Service Provider – geven we invulling aan de Europese eIDAS-verordening.

Awards & Certificeringen

Technical Partners

Zij maken ook gebruik van de Digitale Postbode

Back To Top
Zoeken